6/8/2019 15:00
Online Counter

Затвореници у Kазнено-поправном дому у Управи за извршење кривичних санкција прије три дана су организовали побуну. Управа спушког затвора морала је хитно да реагује како би спријечили већи инцидент, а организатори побуне по казни су смјештени у самице у различитим јединицама затвора. Из управе УИKС-а Дану су потврдили да је дошло до инцидента када је неколико затвореника одбило наређење затворских службеника.

“Дана 2.8.2019, око 17 часова,у организационој јединици Управе за извршење кривичних санкција Kазнено-поправни дом Подгорица, у дијелу Д павиљона, дошло је до одбијања наређења од стране одређеног броја затвореника, које је издато од стране службеника обезбјеђења УИKС-а у вршењу службених обавеза. У циљу спровођења датог наређења, службеници обезбјеђења су, у складу са законом, према тим затвореницима предузели посебне мјере предострожности (одвајање од осталих затвореника), а против њих ће, у складу са процедуром, бити спроведени и дисциплински поступци ради утврђивања њихове евентуалне дисциплинске одговорности. Овом приликом није дошло до употребе средстава принуде према затвореницима”, саопштили су из УИKС-а.

Инцидент се догодио у павиљону Д спушког затвора, када су командири у једну од тамошњих ћелија покушалили да доведу осуђеника из Албаније на одслужење казне затвора. Затвореници из тог дијела спушког затвора одмах су се успротивили и предузели мјере како би онемогућили командире да доведу Албанца у ћелију.

Према сазнањима Дана, неколико њих стало је на решетке улаза у то крило. Пошто преговори нијесу уродили плодом, шеф смјене позвао је појачање како би спријечио да дође до већих нереда. Одмах су идентификовани затвореници који су организовали побуну, који су спроведени у самице. О свему је обавијештена управа УИKС-а, која је иницирала покретање дисциплинских поступака против робијаша који су реметили мир и прекршили прописе затвора.

Број прегледа:
hit counters free

Новости