20/11/2019 19:34
Online Counter

У свим државама света постоје људи на државним функцијама који злоупотребљавају свој положај и баве се коруптивним радњама. Али у ретко којој демократској земљи тужилаштво и судови ћуте када се такве криминалне афере открију. Зато постављамо 10 питања Загорки Доловац, републичком јавном тужиоцу, и Младену Ненадићу, тужиоцу за организовани криминал:

Да ли ће и када Тужилаштво да покрене истражни поступак и испита наводе и доказе које је изнео узбуњивач Александар Обрадовић из Ваљева, а који указују на то да је оружје из "Крушика" продавано приватној фирми "ГИМ" по повлашћеним ценама и да је у ту трговину умешан и отац министра полиције?

Да ли је Бранко Стефановић пензионер, власник, сувласник или обичан радник приватне фирме "ГИМ" која купује оружје по повлашћеним ценама, онај који ГИМ представља на сајмовима, трговац оружјем, произвођач наоружања, купац хотела или нешто друго?

Шта је у то време радник "Телеком Србија" Бранко Стефановић, отац министра полиције, радио 2017. године у радно време у државној фабрици наменске индустрије "Крушик" у Ваљеву као члан делегације приватне фирме која тргује оружјем?

Да ли ће и када Тужилаштво да испита пословање фирме "ГИМ", чије је пословање и остваривање профита и добити нагло кренуло да расте од када је њен власник, Горан Тодоровић, постао сувласник фирме "United BG" са Бранком Стефановићем, оцем министра полиције?

Како је могуће да је управо фирма "United BG", након што се 2018. године Бранко Стефановић уписао као једини власник фирме, експресно добила дозволу за трговину и производњу оружја, коју издаје МУП на чијем челу је његов син?

Зашто је фирма ГИМ пребацивала новац фирмама "United BG" и "Wordwide constructions and engineering company", чији је власник и сувласник Бранко Стефановић и да ли се ради о трговини утицајем?

Да ли је међу фирмама које послују по повлашћеним ценама са "Крушиком" и "Партизан ТЕК", која је у власништву Слободана Тешића, једног од финансијера Српске напредне странке, који је 2012. године био гарант кредита који је СНС узела пред изборе у касније пропалој "Универзал банци"?

Да ли је ћерка Слободана Тешића запослена у МУП-у а зет у БИА, и каква је његова улога у трговини оружјем данас?

Да ли је тачно да управо "ГИМ" и фирме Слободана Тешића спадају у највеће дужнике "Крушика"?

Да ли би Тужилаштво већ испитало зашто се неко појављује у хотелу "Шумадија" са 300.000 евра у торби да тај неко није отац министра полиције?

Позивамо Загорку Доловац и Младена Ненадића да са својим сарадницима почну да раде свој посао и покрену истрагу по овим питањима. У супротном, сматраћемо их саучесницима и онда ће због нечињења морати подједнако да сносе законску одговорност за све криминалне и коруптивне радње које су оштетиле буџет државе до сада и од сада.

Број прегледа:
hit counters free

Новости