4/10/2019 8:06
Online Counter

1. Да ли је тачно да се залажете за увођење стечаја у Жељезнички превоз Црне Горе?

2. Да ли је тачно да сте спрјечавали кадровске промјене у ЖПЦГ и да сте преко Елдина Муцевића, предсједника Одбора директора, и Милана Банковића, генералног директора Директората за жељезнице, вратили на позицију шефа јединице за вучу возова Мирослава Вукићевића који је био помјерен због слабих резултата?

3. Зашто дајете подршку мањинском Репрезентативном синдикату – јединственом синдикату машиновођа, који врши опструкције поводом могућности потписивања Колективног уговора?

4. Зашто се не заложите да возове вози једнопосјед како је регулисано Правилником о посиједању и како пише у Изјави о мрежи за 2019. годину, поготово зато што је пруга оспособљена за једнопосјед?

5. Зашто раднике Жељезничког превоза који имају 45, па и више година радног стажа, не шаљете у пензију? Примјер, према изворима портала Српско уједињење, је господин Зоран Kликовац који има 46 година радног стажа. У фирми има 10 њих са идентичном или приближно идентичном карактеристиком и то су све машиновође чији посао је врло одговоран. Они су због тога и добили бенефицирани радни стаж.

Напомена: Питања су уредно достављена Министарству саобраћаја и поморства и очекујемо прецизне одговоре.

Број прегледа:
hit counters free

Новости