1/10/2022 9:35
Online Counter

Ваше високопреосвештенство, обраћамо вам се поводом таме која се надвија над нашом земљом. Надвија се да би је затамнила и направило од ње земљу недођију. Знамо да и ви то видите. Знамо да је и за вас разлог због којег вам се обраћамо, а то је заказивање одржавања тзв. параде поноса, а у ствари параде содомског смрада, да је и за вас такво нешто не само непотребно већ је само штетно. Шта више стварна потреба народа је налажење начина да се дође до тога да се оваква парадирања не одржавају на његовим улицама. 

Ову земљу, коме то није јасно, стварао је народ чијим моралним начелима је супротстављено заказано парадирање содомита. Из устава и закона Црне Горе јасно призилази да се отказује јавно окупљање које вријеђа јавни морал. Дакле намјера да се одржи поменута парада је намјера да се крши устав Црне Горе, а самим тим је и намјера да се врши дискриминација над државотворним народом, јер се неспорној мањини дозвољава да крши устав. Дакле оправдања у уставу и закону за одржавање овакве манифестациј нема. Оправдања у Божијој правди нема. Нема никаквог легитимитета за одржавање таквог нечега. У вези с тим знамо да знате да су неутемељена оправдања која се нуде. Неискрени су они који као неоспорно знање и оправдање поменутог манифестовања нуде став да се неке особе не само рађају са ,,сексуалном орјентацијом" која је хомосексуална, већ им је хомосексуализам и судбински предодређен. То није тако. Одсуство духовног здравља ником није судбински предодређено. Нема никаквог оправдања, за поменуто парадирање. Све је ту обмана. Све је ту атак на духовно здравље народа.

Ваше високопреосвештенство  урадимо све што је до нас да улице Подгорице не буду тог дана полигон саблазни, али помозимо и тим особама које саме себе унесрећују да не нанесу себи још дубље духовне ране. Начин да то постигнемо постоји. Уздамо се у Бога да ће нам помоћи да заједно с вама то постигнемо. Ми смо као православни позвани да следујемо позитивне примјере и учествујемо у оном што је добро. Примјер како се успјешно рјешава овај проблем, парадирање содомитства, постоји. У православној земљи овакав проблем се може рјешити тако што архијереј позове народ да се сабере ( на литију или неки други начин црквеног сабрања ), а што је од највећег значаја позове га у тај исти дан и у то вријеме и на исту маршуту на којој су наводитељи на содомију заказали параду неморала. Тако се спријечава одржавање манифестација којима се настоје изазвати погубне послиједице. Примјер постоји. Грузијско свештенство је, са православним народом, спријечило одржавање параде неморала у Грузији тако што је позван вјерни народ да се сабере баш истог дана, баш у вријеме када је заказана и парада неморала и, не мање битно, позван је народ да се сабере и буде баш на истој маршути на којој је заказана да буде парада неморала. Они су успјели. Спријечили су парадирање содомита. Можемо успјети и ми.

Ваше високопреосвештенство позивамо вас да, са своје стране, урадите све да се спријечи парада содомије, тако што би смо то урадили на начин који је познат искуству цркве православне кроз грузијски примјер. Потребан нам је ваш позив да се 8. октобра саберемо у Подгорици, да чувамо Подгорицу и нашу земљу.

Да не бисмо губили вријеме нисмо ишли на скупљање што већег броја потписа, већ смо пожурили да вам, што прије упутимо овај јавни позив. Убјеђени смо да наше жеље, исказане у њему дјеле многи с којима нисмо стигли да се питамо, о томе, прије слања овог јавног позива.

Александар Павловић ( Тиват )

Дражен Љубатовић ( Котор )

Вања Дубљевић ( Никшић )

Ацо Радовић ( Котор )

Боро Радњић ( Тиват )

Бобан Митић ( Тиват )

Чедо Чабаркапа ( Бар )

Немања Чабаркапа ( Бар )

Небојша Чабаркапа ( Бар )

Бранислава Чабаркапа ( Бар )

Анђела Чабаркапа ( Бар )

Никола Бојовић ( Никшић )

Дарко Кужељ ( Тиват )

Владо Шпановић ( Тиват )

Милован Шекуларац ( Бар )

Иван Мркаић ( Бар )

Лука Ђурђевић ( Бар ) 

Милош Бабовић ( Подгорица )

Ненад Изгаревић ( Бар )

Гордана Мркаић ( Бар )

Милосав Мркаић ( Бар )

Бранислав Бабовић ( Подгорица )

Јања Петковић ( Бар )

Душица Петковић ( Бар )

Стефан Радуловић ( Бар )

Славко Госпић ( Бар )

Ненад Госпић ( Бар )

Милица Бошковић ( Бар )

Маријана Бошковић ( Бар )

Јована Милић ( Бар )

Милош Марљукић ( Бар )

Славко Милошевић ( Бар )

Андрија Краљ ( Бар )

Петар Краљ ( Бар )

Стефан Бојовић ( Бар )

Никола Малидовић ( Бар )

Катарина Грујић ( Бар )

Милица Грујић ( Бар )

Јована Милутиновић ( Бар )

Катарина Милошевић ( Бар )

Никола Љубенко ( Бар )

Дејан Марковић ( Бар )

Огњен Мандић ( Бар )

Саво Гарић ( Бар )

Број прегледа:
hit counters free

Новости