1/2/2020 23:07
Online Counter

Стотину путника путовало је међународним возом на релацији Бар – Београд, 31. јануара. Било је то наизглед уобичајено путовање које се најчешће оконча након дванаест сати, да није било неуобичајеног момента који је изазвао панику у возу и међу  путницима, сазнаје портал Српско уједињење.

Наиме, петорица Кинеза, заједно са другим намјерницима, путовали су ка Београду.

По доласку у станицу Бијело Поље, која је уједно последња на територији Црне Горе, гранични органи су непланирано задржали воз, сат времена дуже него уобичајено. Љекари специјалисти имали су ''прековремене'' обавезе и непланиран посао. Страхујући од мистеризног ''корона'' вируса, они су морали да прегледају претходно ''изузете'' држављане Кине.

Портал Српско уједињење ексклузивно сазнаје из извора блиских граничној и Управи полиције да су Кинези ушли на територију Црне Горе 28. јануара, дан прије него су кренули за Београд. Управо зато је чудно да нису детаљно исконтролисани и евентуално стављени у карантин, него је контрола извршена баш онда када су напуштали државу.

Чак и уколико су заражени ''корона'' вирусом, тешко је очекивати да су љекари то могли закључити на основу изузетих путника у Бијело Пољу. Односно, уколико су здрави, и то је условна процјена оних који су вршили преглед, сазнаје портал Српско уједињење. Преглед је трајао само десет минута и констатовано је да немају повишену тјелесну температуру, потврђено је порталу Српско уједињење.

Практично, једино на основу те чињенице стекли су услове за улазак на територију Републике Србије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости