9/8/2022 13:03
Online Counter

Демократска српска странка поздравља потписивање Темељног уговора између  Српске православне цркве и Црне Горе, као велики корак у очувању наше вјековне светиње, која је била грубо нападнута од стране режима Мила Ђукановића, доношењем криминалног Закона о слободи вјероисповјести и одбијањем да се на било који начин уреде односи Црне Горе и СПЦ, како би као резултат таквог дјеловања дошло до отимања наших светиња и покушаја уништења цркве.

Грађани Црне Горе су оваквом науму стали на крај најприје величанственим литијама, а затим и јасним одговором на изборима 30. августа, када је срушена тродеценијска Ђукановићева владавина и овај велики чин је само природни наставак таквог процеса. Коначно се чуо и глас Бога и глас народа као наук да се народна воља мора поштовати, а да они који то не чине свакако заврше на сметлишту историје. Самим потписивањем темељног уговора коначно се ставља тачка на сво политичко лицитирање ко ће, када, како, зашто, због чега  и гдје потписати исти и чији ће потпис бити на њему. За ДСС и вјерујући народ битно је да је испоштован аманет према блаженопочившем Митрополиту Амфилохију, да га је потписао наш Патријарх СЦП господин Порфирије, уз присуство нашег Митрополита Јоаникија. Мало ли је то?!  

ДСС се нада да лоша времена, у којима је држава служила само као вербална флоскула и средство обрачуна са традиционалним вриједностима у Црној Гори, полако остају иза нас иако је то један мукотрпан и дуготрајан процес.

Предсједник ДСС

Драгица Перовић

Број прегледа:
hit counters free

Новости