24/11/2019 5:15
Online Counter

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски рекао је данас у Новом Саду да би се иселио из своје државе да није председник јер "нико није луд да траћи свој живот у ком годинама треба да се преговара о поглављима, а просечна плата у мојој држави је 400 евра".

Он је рекао да се ситуација у региону неће много разликовати за две године, али да државе могу да просперирају само ако користе домаће ресурсе.

"Мали Шенген је једна иницијатива, али она неће променити менталитет људи. За две године бићемо потпуно зависни од концепта Европске уније", рекао је Пендаровски је на четвртом Регионалном форуму младих лидера.

Председник Северне Македоније рекао је да ће процес проширења ЕУ потрајати јер "имамо информацију да ће у државама чланицама бити много проблема" због нове методологије коју је предложила Француска.

"Ако покушавамо да на Балкану направимо малу ЕУ онда имамо шансе да задржимо младе људе овде и трансформишемо наше друштво, али истински, не бирократски", рекао је Пендаровски.

На Регионалном форуму младих лидера у Новом Саду учествују и председник Србије Александар Вучић и председник Словеније Борут Пахор.

Пендаровски борави у дводневној посети Србији, која се завршава данас, а у оквиру које се јуче састао са председником Србије Александом Вучићем, премијерком Аном Брнабић, председницом Скупштине Мајом Гојковић, председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и привредницима.

Бета

Број прегледа:
hit counters free

Новости