21/5/2020 9:36
Online Counter

Патријарх српски Иринеј изјавио је да није било разлога због ког би посетио председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића током једанаестодневног штрајка глађу испред Скупштине Србије, зато што се Обрадовић никад са њим није саветовао ни разговарао о својим плановима и поступцима, него увек ради шта хоће и на своју руку.

– Најпаметније што је урадио то је што је почео штрајк глађу, јер се ту смирио да размисли о свему – рекао је патријарх Иринеј за данашње издање листа Данас.

Поглавар Српске православне цркве потврдио је да је примио писмо Двери које му је упућено због Обрадовићевог штрајка глађу, који је јуче прекинут.

Лист наводи да ни пре десет година патријарх Иринеј није јавно подржао штрајк глађу тадашњег опозиционог лидера и председника Српске напредне странке Томислава Николића, сматрајући да то „није хришћански чин“.

На убеђивање владика које су Николића обилазиле у болници, патријарх је касније ипак пристао да га прими, пошто је тадашњи председник СНС штрајк глађу прекинуо на Васкрс 2011, причестивши се у београдској Саборној цркви, после чега је „прешао“ на ускршња јаја у Патријаршијском двору на пријему код поглавара СПЦ.

Број прегледа:
hit counters free

Новости