22/11/2019 8:09
Online Counter

Могу да нам отму Kосово и Метохију, могу да нас поробе, али све оно што се на силу отме, то се и врати временом, за то је доказ и наша историја!

Ово је поручио поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј пре два дана током беседе у Нишу приликом прославе јубилеја Епархије нишке - двеста година Саборног храма Светих архангела, пише Курир.

- Поред много невоља и искушења, уз помоћ Божју ми ћемо то надвладати. Имамо велики проблем Kосова и Метохије, то је света српска земља, то је наш Јерусалим, наша Палестина, и ми не можемо никако пристати да га некоме поклонимо. Паметан човек то не чини - рекао је први човек СПЦ.

Он је додао да народ каже да сила отме земље и градове.

- Могу да отму, могу да нас поробе, али све оно што се на силу отме, то се и врати временом, за то је доказ и наша историја. Петсто година су Турци владали овде, можда су многи помишљали: „Никад то неће проћи, ово ће остати турска земља.“ Није, браћо и сестре, трајала је вера у народу, нада да га Господ неће оставити, и та вера и нада је уродила плодом. Треба да се држимо те вере и Господ ће нам помоћи да сачувамо Kосово - поручио је патријарх.

Број прегледа:
hit counters free

Новости