4/5/2021 10:58
Online Counter

Предсједнику Владе Црне Горе

Министру за капиталне инвестиције

04.05.2021.

Подгорица

Поштовани,

Само је Бог спасио да се не деси Биоче 2.

Дана 23.04.2021.године, воз 6103 (исти број носио је и воз који је 23. јануара 2006. исклизнуо из шина) отпремљен је из укрснице Братоножићи у 11 сати и 31 минут. Послије непун минут  вожње до неутралне секције Братоножићи и покушаја укључења главног прекидача, машиновођа је установио да нема напона.

Умјесто да заведе брзо кочење, заустави воз и предузме све неопходне мјере да заштити исти од самопокретања (како је регулисано жељезничким прописима), машиновођа је пустио воз да иде даље и тим поступком угрозио  животе путника, помоћника машиновође, возопратног особља као и пружних радника који су изводили радове на дијелу пруге између Биоча  и Братоножића, због којих је пруга била затворена за електро-вучу.

Само Бог је помогао да машиновођа воз заустави у укрсници  Биочу и да не настави неконтролисану вожњу као у случају  из 2006.године.

О свему наведеном одговорни из ЖПЦГ до 28.04.2021.године нијесу предузели ниједну радњу у расветљавању инцидента (или барем не званично), иако су били обавезни по Правилнику и Упутству о поступцима за случај ванредног догађаја.

Напротив, 23.04.2021. године Одбор директора је од 15 часова до касно у ноћ, водио међусобну расправу и свађу око распореда кадрова у менаџменту предузећа.

Министре, или смијените кадрове у министарству задужене за жељезницу или поднесите оставку. Ово што се ради није професионалан рад, већ импровизација.

Брзих дана ћемо обавијестити јавност о неколико инцидената које су се десили на жељезници од доласка новог менаџмента а које су могле имати катастрофалне последице, па нек се јавност сама увјери какве смо професионалце добили на одговорним мјестима на жељезници.

НВО “Возом кроз Црну Гору”
Број прегледа:
hit counters free

Новости