15/1/2020 16:43
Online Counter

Руски премијер Дмитриј Медведев саопштио је данас председнику државе Владимиру Путину да подноси оставку и распушта владу, после обраћања шефа државе у Парламенту.  

Kако наводи агенција Тасс Медведев је поднео данас отавку председнику Владимиру Путину, преноси агенција АП.

„Ми као влада Руске Федерације треба да дамо председнику наше земље средства да предузме све мере које се намећу. Због тога цела влада подноси оставку“, рекао је Медведев, преносе руске агенције.

Тасс додаје да је Путин захвалио Медведеву на његовом раду, али је рекао да премијеров кабинет није испунио све циљеве који су му зацртани.

Руски медији јављају да Путин намерава да именује Медведева за  заменика председничког Савета за безбедност.

Путин је затражио од кабинета Медведева да настави рад док се не формира нова влада.

Медведев је дугогодишњи Путинов сарадник, на месту премијера је од 2012. године. Четири године пре тога био је председник државе од 2008-2012, када је Путин био премијер земље.

Оставка Медведева уследила је после Путиновог годишњег обраћања нацији у парламенту раније данас. У свом говору Путин је предложио измене устава да би се повећала овлашћења премијера и чланова владе.

Тај предложени потез се види као део Путинових напора да изгради нови снажнији положај за себе да остане на челу када истекне његов садашњи председнички мандат 2024. године, преноси АП.

Број прегледа:
hit counters free

Новости