27/8/2020 11:40
Online Counter

Због сумње да је у питању организовани криминал између барског судије Срђана Kосанића, вјештака Предрага Јовановића и појединих НН лица, грађани Бара Владимир Главановић и Слађана Главановић, у исповијести за портал Српско уједињење, казао је да је принуђен да се обрати јавности.

Он тврди да је Јовановић од раније познат по разним малверзацијама, па је из тог разлога и био тужен у неком поступку, о чему је писао и портал Вијести.

Такође објашњава да је проблем у конкретном случају настао судским поравнањем из 1994. године, поводом чега је предата тужба Основном суду у Бару 2018. године.

''Експропријација - наплата путева које је Општина присвојила. Право на исто имали су покојни Главановић Јакоб као и покојни Главановић Филип, што су наслиједила њихова дјеца. Први налаз вјештака Предрага Јовановића се добија пола године после његовог ангажовања, а предлог горе наведеног вјештака даје управо судија Kосанић, по ургенцији адвоката Бориса Звицера. У том налазу као и у другом допунском вјештак не поступа по судском поравнању у ком је јасно прецизирано коме припадају путеви и не поштујући исто на своју руку приписује одређену квадратуру особи којој не припадају, то јест Нади Ђуровић за шта и постоји доказ у наведеном судском поравнању из 1994. године. Нада Ђуровић је, иначе, мајка функционера Демократског фронта, члана предсједништва  Нове српске демократије и кандидата за посланика Дејана Ђуровића.

Због тог пропуста тражили смо изузеће вјештака Јовановића које је судија одбио, без опомене да не поштује судско поравнање, а самим тим ни суд ни закон. Такође га није опоменуо за његово понашање у судници, које је било испод сваког нивоа, гдје се обраћао странки ријечима: "никад вам нећу завршити..."

Од тог момента нам постаје сумњив однос вјештака и судије. Ангажујемо приватног лиценцираног вјештака (што нас и следује по закону) чији се налаз никако не поклапа са налазом горе наведеног вјештака.

На следећем рочишту, дајемо на увид нови налаз, који судија узима и говори да је за њега валидан само налаз вјештака којег је он ангажовао. Због тога што се на само једно рочиште појавио за скоро 2 године (а било их много) судија шаље ургенцију вјештаку да налаз (трећи) одради у року од 8 дана. Вјештак поново "поштује" суд и налаз доставља након мјесец дана, то јест на задњем рочишту 15.07.2020, а ургенција је послата 09.06.2020'', објашњавају Владимир Главановић и Слађана Главановић.

''Тужилац поново захтијева изузеће вјештака јер је видјела да се не поклапа са првим, као ни са другим налазом. По задњем налазу ми немамо ништа, већ неко НН лице.

Да појасним, у првом налазу добијамо око 10% од онога што нам по Закону припада, у другом налазу "напредујемо" и добијамо око 5% док на трећем добијамо оно што је вјештак и обећао (први и последњи пут када се појавио), а то је управо већ цитирано: "никад вам нећу завршити..." што значи 0%.

Судија са одушевљењем прихвата тих 0%, али додаје да ће ипак да проанализира до следећег рочишта 21.09.2020. јер ипак треба времена простудирати то ништа.

У једно сумњамо, да се овдје ради о организованом криминалу, непоштовању суда, Устава и закона Црне Горе, јер вјештак за свако кршење закона није био ни опоменут, а камоли кажњен, што је једна велика срамота. Такође имамо сумње да је уплетено још једно НН лице'', закључују саговорници портала Српско уједињење.

Број прегледа:
hit counters free

Новости