6/10/2022 21:26
Online Counter

Једина истинска опозициона странка у Подгорици и Црној Гори је Светосавска српска листа. Сви остали су у различитим врстама коалиција, на најчудније начине: по дубини, по ширини, најчешће сходно тајним и непринципијелним договорима. И сви су у јавним коалицијама на локалном и на државном нивоу.

Они који глуме најжешће Србе запошљавању чланове породица људи из руководстава тих партија, у разним фирмама, све са ДПС-ом, по разним дубинама и ширинама. Са друге стране, чланове породица оних који су их гласали не запошљавају. Они им не падају на памет.

Наглашавам да СВЕТОСАВСКА располаже обимном документацијом којом можемо аргументовати, именом и презименом, чланства у бројним управљачким одборима, директорске и остале функције чланова породица многих функционера опозиције који тврде да се боре против ДПС-а. А управо су преко ДПС-а, односно гласовима ДПС-а, дошли до чланства у разним Управним одборима, боље рећи - дошли до фотеља и хиљада евра, на мјесечном и поготово десетина хиљада на годишњем нивоу. Због медијске блокаде, њихови бирачи немају било какав податак о томе какве се политичке и кадровске перверзије дешавају.

Нажалост, партитократски систем је тако организован и до те мјере штелован да су габарити политичке деформације таквог система постали забрињавајући. Више се не зна ко је власт, а ко опозиција, поготово на државном нивоу. Све странке у Скупштини Црне Горе се током последње двије године ротирају у власти и опозицији. Странке су постале својеврсне агенције за запошљавања чланова породица свих оних који су њихови функционери и чланови ужег руководства. За бираче, ко те пита.

На дјелу је жестока трговина, на штету народа. За сву ту трговину, имамо, као што рекох, материјалне доказе. Рецимо, један функционер једне утицајне партије, а онда и коалиције, кога зна сва Црна Гора, обећао је да ће да доведе струју у најудаљеније село у Црној Гори, а зауврат тражи да добије, од мјештана и родбине ван тога мјеста, 300 гласова за његову коалицију, те да они којима доводи струју, то и докажу. Да посао није био без конкретних задужења доказује и чињеница да су се договорили и око рокова за завршетак посла, и једног, и доказа да је други дио посла одрађен.

СВЕТОСАВСКА се бори да та и таква пракса престане, да Подгорица и Црна Гора коначно буду друштво слободних, вриједних и честитих људи. Настојаћемо да сваки грађанин има равноправан третман и статус. До изнемоглости ћемо понављати да послове треба да добијају најквалитетнији и најобразовани, без обзира на нацију, вјеру и партију. Свакако, понекад и прије свега, да би се то реализовало, не може се некоме зато што припада антисистемској опозицији, све забранити. Ми из СВЕТОСАВСКЕ јесмо антисистемска опозиција. Јер, ми не желимо да будемо власт, да неко други не би био. Ми хоћемо да будемо власт у Подгорици, а потом и у Црној Гори, да би се промијенио и расформисао сав систем.

Зато што је труо. И зато штом нам је потребна здрава држава и светосавска Црна Гора.

Мр Мирко Рмандић, носилац СВЕТОСАВСКЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ – Саберимо се за Немањин град

Подгорица, 6. октобар 2022.

Број прегледа:
hit counters free

Новости