29/11/2019 13:36
Online Counter

Портал Српско уједињење у потпуности остаје при тврдњама и сазнањима једног од наших новинара поводом акције Срђана Милића на оснивању Социјалиста Црне Горе.

Када су у питању Милићеве тврде и покушај ''оповргавања'' суштине нашег јучерашњег текста —једино што је извјесно јесте легитимно право Срђана Милића да се бави политиком. И да бира тренутак када ће ''заблистати'' у Социјалистима Црне Горе.

До тада, ко о чему, Срђан Милић о поштењу! Некадашњи лидер СНП—а, један од тројице координатора Блока за заједничку државу који је био задужен да доводи људе ''са стране'', Србе исељенике из Црне Горе, да гласају на референдуму, оптужи синоћ портал Српско уједињење, односно његову редакцију да смо се дрзнули да ''као странци'' тумачимо ''ко је што и за кога се залаже у Црној Гори''. Све Милићеве паушалности и реторичка немоћ, ''у шкрипцу'' када треба да заврши ''конструктивни'' посао са ДПС—ом и за ДПС, по страни — жалосно је овакве ријечи чути од човјека који је био на челу најјаче опозиционе и ''просрпске'' партије у Црној Гори и који се, наводно, залагао за заједничку државу. Зато смо ту гдје јесмо. Какав је Срђан Милић, таква нам је била и заједничка држава.

За расуђивање Срђана Милића, у Србији и Републици Српској живе странци, иако му то не смета да тамо грана приватне послове. И то што је портал Српско уједињење  редакцијски ''развучен'' у Београду, Бањалуци и Подгорици, све са дописником из Москве, такође смета црногорском државном патриоти Срђану Милићу, мирођији у свакој чорби. А, ето, уредник портала из главног града Црне Горе! Ваљда — странац...

Не треба се чудити имајући у виду да је управо Срђан Милић погурао Уједињену реформску акцију у коалицију ''Кључ'' 2016. године, да би доказао да је Црногорац ''трокапић'', а једну српску националну партију у последњем тренутку спријечио да буде дио блока.

Ево, на крају, да прогнозирамо и да се држимо за ријеч — Срђан Милић ће завршити у Социјалистима Црне Горе, ако не данас, а оно у погодном моменту, када актуелном лидеру СНП—а  Владимиру Јоковићу буде најтеже. Када се исцрпе сви ''преласци'', Милић ће образложити да не може више да издржи у партији чији је некада био предсједник јер је ''остао сам'' међу аутократама. Позваће се на мањак демократије унутар партије, на непроходност његових грандиозних идеја и Социјалисте Црне Горе ''препознаће'' као ''једино свијетло у тунелу''. Толико провидан и толико љигав и недостојан сценарио. И не може Милић да смисли бољи сценарио јер је политички антиталенат. Али ће тај антиталенат са ДПС—овом ''мустром'', са два мандата отета СНП—у, Социјалисте Црне Горе у 2020. години учинити парламентарном странком, прије државних избора. Поштени Срђан очекује да ће он лично, на тај начин, ''дотући'' партију чији је био предсједник!

Био би Срђан колико и данас у новим ''fake'' социјалистима, али смо му јуче помрсили конце. Не зна одакле се одливају информације и ко му ''буши'' систем.

И, најзад, најважније питање — како је то Срђан Милић ''поносно'' у СНП—у ако предсједник партије, Главни одбор и сви органи СНП—а тврде да је прекршио страначку дисциплину и све одлуке матичне партије тиме што се, противно вољи управо СНП—а, вратио у Скупштину Црне Горе и у чувени Одбор за туризам?

И, како то да су нове партијске колеге Срђана Милића биле ''приморане'' да, 16 сати након наше објаве да формирају Социјалисте Црне Горе, то и признају, те да ''експресно'' закажу Оснивачку Скупштину?

Превише случајности! О томе ''специјалитети'' на порталу Српско уједињење тек следују наредних дана.

Уосталом, и бабе у Будви се куну у поштење Срђана Милића! И кажу — Ко о чему, роде, Срђан Милић о поштењу!

Добрило Дедеић, главни и одговорни уредник портала ''Српско уједињење''

Број прегледа:
hit counters free

Новости