5/10/2019 18:31
Online Counter

Одборник владајуће црногорске Демократске партије социјалиста Ермин Харбић упутио је предлог пљеваљској локалној самоуправи да изгради споменик патријарху Српске православне цркве Варнави Росићу. Почивши патријарх - мученик, који је 1937. године убијен због противљења Конкордату са Ватиканом, рођени је Пљевљак.

Образлажући свој предлог, Харбић је казао да би на тај начин Општина Пљевља исказала почаст једном од најистакнутијих Пљевљака.

Харбић је на посљедњој сједници локалног парламента поставио одборничко питање предсједнику Општине Игору Голубовићу: „Да ли локална управа током сљедеће године планира реконструкцију Трга патријарха Варнаве са изградњом централног платоа на којем би се изградио споменик патријарху Варнави?''.

„Трг је једно од најљепших мјеста у граду и заслужује да се на тај начин оплемени, а тако бисмо исказали и почаст једном од најистакнутијих Пљевљака“, рекао је Харбић.

Патријарх Варнава, чије је световно име Петар Росић, рођен је у Пљевљима 1880. године и био је 40. патријарх СПЦ, од 1930. до 1937. године.

Ермин Харбић

Број прегледа:
hit counters free

Новости