26/3/2020 7:37
Online Counter

У условима изузетно тешке ситуације коју је проузроковала пандемија корона вируса, посебна пажња се мора обратити на незапослене, социјалне случајеве, али и представнике свих оних професија који су јако погођени новонасталом кризом.

Још прошле седмице смо дали предлог да једна од мјера за ублажавање кризе буде одлагање плаћања рачуна за комуналије за све грађане на период од најмање 60 дана, њихово смањење или ослобађање од обавезе плаћања за први мјесец борбе са кризом. Ту мјеру би пратила и забрана искључења потрошача са електро, водоводне и телекомуникационе мреже у периоду од најмање два мјесеца.

Социјалистичка народна партија сматра да је, поред помоћи малим и средњим предузећима, неопходно пружити подршку и припадницима слободних професија, али и свима осталима који су у стању потребе. Међу њима су најугроженији угоститељи, таксисти, фризери, козметичари и други.

Очигледно је да и колеге из других опозиционих партија препознају ове потребе грађана Црне Горе и дају сличне предлоге Влади, са циљем пружања помоћи што већем броју угрожених.

СНП сматра да само праведном расподјелом терета можемо постићи да сви наши грађани из ових тешких времена изађу са што мање штетних последица. Због тога још једном упућујемо апел Влади да наше предлоге размотри и уради све што је у њеној моћи да изађе у сусрет грађанима.

Медијски центар СНП ЦГ

Број прегледа:
hit counters free

Новости