22/12/2019 8:42
Online Counter

У Београду је синоћ одржан још један протест „1 од 5 милиона”, а на почетку окупљања код Ректората обратио се Александар Обрадовић из ваљевског Крушика.

Окупљени су носили папире са ликом Александра Обрадовића и натписима „наш херој” и узивикивали „Херој, херој”, а код Ректората је био и Марко Бастаћ.

Организатори протеста „1 од 5 милиона” рекли су да је Александар Обрадовић „20 дана тајно држан у притвору, јер Србија није хтела да чује шта је он открио”, а који је, како су навели, захваљујући грађанима и њиховим потписима подршке пуштен на слободу.

Пре обраћања Обрадовића, окупљени који су дошли из Ваљева, а који су у том граду организовали скупове подршке Обрадовићу, упалили су бакље и носили мајице „херој из Ваљева”.

Обрадовић, који је у среду пуштен из кућног притвора, захвалио је грађанима за допринос у, како је навео, освајању слободе, политичким партијама, домаћим и страним медијима који су, како је рекао, извештавали о афери Крушик.

Он је додао да ће наставити своју битку да докаже да су привилегије довеле до катастрофалних последица у Крушику и наменској индустрији и поручио окупљенима да је он један од њих и да ће успети ако верују у победу, преноси Танјуг.

Након његовог обраћања, организатори су позвали окупљене у, како су рекли, победнички марш и шетњу.

Организатори су, ипак, овај протест пријавили полицији из, како су навели, безбедносних разлога, иако полиција није привела нападаче на једног од активиста протеста „1 од 5 милиона”, што су они раније тражили, а због чега претходна два скупа нису пријављивали.

Учесници протеста прошетали су до РТС-а и зграде Председништва.

Кратко су се задржали код зграде РТС-а где су организатори поручили Драгану Бујошевићу и Небојши Љ. Стефановићу да су „ослобођени” универзитет и Александар Обрадовић, а да ће бити „ослобођен” и РТС, после чега су се упутили ка згради Председништва.

Ту су, код једног од бочних улаза у Председништво, испразнили џакове, напуњене папирима, на којима се, како су рекли, налазе објашњења за ГИМ и афере везане за власт и упалили бакље.

Број прегледа:
hit counters free

Новости