20/5/2020 11:59
Online Counter

Посланици Двери Бошко Обрадовић и Иван Kостић прекинули су штрајк глађу после консултација са лекарима.

- Настављамо активну бојкот кампању и поштујемо решеност да ћемо бојкотовати све изборе. Оно што нас узнемирава је ћутање највиших правосудних институција, ћути Уставни суд, а на столу имају иницијативе за оцењивање уставности изборног процеса. Других 50 и више земаља одложило је изборне активности - навео је Обрадовић.

Он је позвао све колеге из опозиције да наставе активну бојкот кампању за омогућавање услова за слободне и поштене изборе у неком другом термину, на које као уједињена српска опозиција заједно треба да изађу.

- Kада су нам говорили да све ово што раде не вреди, да нас неће чути власт, ја сам се изнова уверио да и те како има за кога се жртвовати. Овде је био огроман број политичких неистомишљеника, који се борио срцем - навео је Обрадовић и додао да се кампања наставља под слоганом "Слобода, правда и сигурност за све".

Посланик Иван Kостић навео је да су људи препознали њихову борбу и да је то победа слободе у Србији.

- Настављамо да се боримо. Не одустајемо од својих захтева. Нама није проблем да будемо овде још, али ми смо своје капацитете исцрпели. Ни од једне надлежне институције нисмо добили одговор. На 300 писама од организација и инстутуција у Русији, Америци и ЕУ нисмо добили одговор - рекао је Kостић.

Обрадовићу је ово био 11. дан штрајка глађу, а Kостићу девети.

На почетку штрајка, који је спроводио на степеницама Народне скупштине, Обрадовић је изнео пет захтева које је упутио властима: стриктно поштовање Устава и Резолуције 1244, гостовање на РТС у трајању од 60 минута, јаснији став према протестима СПЦ у Црној Гори и одлагање избора заказаних за 21. јун.

Број прегледа:
hit counters free

Новости