5/4/2020 15:18
Online Counter

Црна Гора пролази кроз изузетно тежак период. Ово је вријеме када терет одговорности морамо подијелити сви без изузетка, уколико желимо да из ове битке изађемо са што мање посљедица.

Нажалост, свједоци смо да ову и овакву ситуацију многи користе за енормно повећање цијена, чиме директно угрожавају ионако тежак економски живот наших грађана, посебно оних који су и прије ових поскупљења једва састављали крај са крајем.

СНП сматра да је ријеч о профитерству, које се мора што хитније зауставити. У том правцу позивамо надлежне институције да се огласе и објаве артикле којима су власници, неодговорно и на штету својих суграђана, енормно подигли цијене. Посебно је неодговорно у овом времену повећавати цијене хране, медицинске опреме, односно артикала од животног значаја за сваког нашег грађанина.

Такође, Социјалистичка народна партија ЦГ подсјећа власт и ресорно министарство економије да је још крајем јануара Свјетска здравствена организација прогласила корону јавном здравственом пријетњом на међународном нивоу, те су у том правцу многе земље у окружењу донијеле уредбе којима се забрањује раст цијена артикала у периоду док траје ова пандемија. Паушалне изјаве и вербални позиви да се заустави раст цијена артикала очигледно нијесу дали жељене резултате.

Још једном позивамо надлежне унституције да се под хитно позабаве овим актуелним проблемом, те да се ова криза не користи да би појединци пунили џепове на народној муци. Најмање је сада вријеме на подјелу на богате и сиромашне. Господо, из власти, радите свој посао!

Социјалистичка народна партија

Број прегледа:
hit counters free

Новости