25/10/2019 18:23
Online Counter

Спортски новинар и коментатор Небојша Шофранац тврди да је митрополит црногорско – приморски Српске православне цркве Амфилохије Радовић учестовао, заједно са људима из Кошаркашког савеза Црне Горе, у акцији убјеђивања кошаркаша Николе Миротића да игра за Црну Гору!

– Знам извјесно да је KСЦГ од 2008. радио све да уведе Николу Миротића у нашу репрезентацију, значи од његове седамнаесте године – написао је на Фејсбуку Шофранац.

Према његовим ријечима, кулминација је била 26. марта 2009. године када је директор Данило Митровић само због њега пошао на меч Олимпијакос – Реал, Топ 16 Евролиге.

– Преносили смо то на ИН ТВ, он је већ улазио, не и те вечери. Након меча, Данило ми је телефонски рекао да су причали и да је потврдио да ће играти за Црну Гору, а вијест је била толико важна да смо је дали у шпици дневника исте вечери – тврди Шофранац.

Појашњава да је ''Миротић тада тек био пунољетан, а идеја је била да се укључи истог љета у А селекцију''. – Данас сазнајем да је разговору присуствовао и менаџер Ристановић из Београда. Дакле, да се не трошимо на кадете. Боље би било да објасни зашто је рекао да, па на крају ипак не. За Шпанију је заиграо тек годину и по касније на ЕП У20 у Задру, а нада да заигра за Црну Гору постојала је све до Еуробаскета 2013, кад су покренуте све везе, и како су ми тада рекли, убјеђивао га је и Амфилохије. Све ок, све је избор, али да не иде прича како није препознат, постоје датуми, касете, емисије. Да би људи знали, појашњава Шофранац.

Број прегледа:
hit counters free

Новости