9/7/2019 7:52
Online Counter

Истражитељи су покренули финансијску истрагу против одбјеглог бизнисмена Душка Kнежевића како би утврдили поријекло његово имовине, сазнаје Побједа од више извора из истраге. Под лупом је сва покретна и непокретна имовина Kнежевића, а провјеравају се и финансије његових блиских сродника. Финансијска истрага подразумијева и провјеру иностраних банковних рачуна на име Kнежевића и поријекло тог новца.

У случају да истражитељи дођу до доказа да имовина Kнежевића потиче из нелегалних токова, биће затражено да се привремено блокирају непокретности до окончања поступка.

Kоначну ријеч даће судови, Виши и Апелациони. То је ред потеза у случају да истражитељи анализом документације о имовини одбјеглог бизнисмена дођу до трага који би указао да поријекло новца не потиче из законитих токова, већ да се ради о финансијским махинацијама с циљем прикривања стварног поријекла имовине.

Прије пет дана Специјално тужилаштво је доставило доказе и подигло оптужни акт у случају Глобал карбон, у којем је означен као организатор четворочлане криминалне групе која му је својим дјеловањем прибавила 1.900.000 еура.

Осим Kнежевића, на оптужници су се нашли бивши извршни директор Инвест банке Монтенегро Зоран Николић и некадашњи члан одбора директора те банке Предраг Дашић, извршна директорица Глобал карбона Биљана Башовић и дугогодишња Kнежевићева сарадница Бранкица Башовић. Виши суд још није заказао разматрање оптужног акта, али ће то бити урађено у законском року.

Број прегледа:
hit counters free

Новости

No items found.