1/10/2022 13:42
Online Counter

Светосавска српска листа позива надлежне државне органе да зауставе акцију медијског и политичког насиља над руским дипломатама у Подгорици и свим домаћим грађанима који имају афирмативан однос према традиционално најзначајнијем савезнику Црне Горе и сили заштитници која је, историјски, одржала њен државни суверенитет. Треба, свакако, сем емотивног, укалкулисати и интересне, односно егзистенцијалне моменте, јер, не смијемо заборавити, највећи инвестициони бум у Подгорици и Црној Гори десио се у вријеме снажних улагања руских пословних људи, прије више од једне деценије.

Задатак нових одговорних власти, на свим нивоима у Црној Гори, биће стварање фер амбијента за пословање свих појединаца и фирми који својим капиталом могу учинити бољим живот обичних људи. Новац нема име и презиме, и управо зато треба створити опште услове којима се гарантује поштен терен за страна улагања како би се, између осталог, нашли послови за социјално угрожење или потенцијално угрожене слојеве становништва. Ако имамо друштвену ситуацију у којој је могуће да једни улажу, а други да не могу, конкретно Руси, без видљивог и здравој логици прихватљивог разлога, онда ћемо се ми из СВЕТОСАВСКЕ увијек побунити против таквог поретка ствари, ко год да је у питању.

СВЕТОСАВСКА је увјерена да би нови талас руских инвестиција у Црној Гори оснажио капацитете домаће привреде, али и прилику обичних људи, радно способног становништва да живи боље, те препоручујемо нашу комуникацију и контакте са руским инвеститорима који желе добро грађанима Црне Горе. Сигурни смо и да би власт у којој не би било ДПС–а и свих оних који су оптеретили односе са Руском Федерацијом, након њих, била значајан предуслов за ефикасност капиталних финансијских пројеката од стране руских улагача.

Милорад Рашовић, одборнички кандидат СВЕТОСАВСКЕ на градским изборима у Подгорици и шеф Медијског тима СВЕТОСАВСКЕ

Подгорица, 1. октобар 2022.

Број прегледа:
hit counters free

Новости