15/8/2019 22:18
Online Counter

Српско уједињење / Никшић

Након саопштења Министарства културе које је запријетило кривичном пријавом организаторима хуманитарног концерта за Космет у Херцег Новом, још један скандал у Црној Гори! Без обзира што су комунистички послератни судови, Крста Поповића, вођу ''Божићне побуне'' против династије Карађорђевића и сарадника Италијана током Другог свјетског рата, прогласиле народним непријатељем, локални функционери црногорског режима ''частили'' су га муралом у сред Никшића. ДПС, као идеолошки континуитет СКЦГ, тако постаје јединствен мутант црногорских колаборациониста, са једне, и наводних љевичара, са друге стране, иако таквих комуниста 1941. у Црној Гори није било.

Овај сепаратиста, донедавно ''слуга окупатора'', напрасно је постао узорна фигура црногорске историје. Зеленаш Крсто Поповић, противник јединствене српске државе, ''освануо'' је, тако, одједном, у Никшићу, у сред срца Старе Херцеговине. Паралелно, ''Тамо далеко'' и српске тробојке непожељне су у Црној Гори, конкретно у Херцег Новом, под режимом Мила Ђукановића. Ваљда зато што их има превише.

И биће овако све док се ''политички Срби'' и полу-Срби, какав је, уосталом, и Крсто, споре са Црногорцима о томе колики је Србин био овај комита и зеленаш. Боље рећи, споре се са црногорским усташама који су напојени, између осталог и Крстовим ликом и дјелом, те расистичким ставовима о посебности и супериорности свега црногорског у односу на српско.

Зато данас, пред очима цијеле Европе, Црна Гора не заостаје за Хрватском и лажном НАТО државом ''Косово'' у прогону свега што је српско. Баш по мјери квислинга Крста Поповића и оних које је изњедрила његова идеологија.

Број прегледа:
hit counters free

Новости