17/3/2020 14:51
Online Counter

Влада Србије донела је нове мере у циљу сузбијања ширења вируса ковид 19, закључком владе одређено је неколико објеката на територији Србије који ће, у случају потребе, служити за карантински смештај. Пооштрене су мере које се односе на ограничавање јавног окупљања на отвореном и у затвореном простору.

Окупљања су у оба случаја ограничена тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица.

Власници су у обавези да испред објекта назначе укупан број лица која могу боравити истовремено унутар тог објекта. Из примене ове одлуке изузета су лица која због радне обавезе и специфичног начина организације рада објективно не могу применити ову меру.

Пооштрена је мера која се односи на забрану извоза лекова и сада се забрана извоза односи не само на лекове произведене у Србији, већ на све лекове који се налазе на територији наше земље.

Из истих разлога, поред сунцокретовог уља, од данас је забрањен је и извоз сунцокрета у љусци и полупрерађеног уља.

Влада је још једном замолила и најснажније апеловала на све грађане, а нарочито на најстарије, да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима. Уколико имате више од 65 година, останите код куће и придржавајте се добро познатих мера заштите од вируса ковид 19, порука је Владе Србије.

„Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља, али Влада у овој борби не може победити сама већ нам је неопходна сарадња са свим грађанима и њихова највећа могућа дисциплина”, наводи се у саопштењу с данашње седнице, уз порукуда само сви заједно, уједињени и солидарни, можемо изаћи из ове битке као победници и уверени смо да ће тако и бити.

Данашња седница започела је минутом ћутања страдалима у погрому 17. марта 2004. године на Косову и Метохији. Имајући у виду ванредно стање која је на снази у Србије, тиме је обележено 16 година од првог погрома у Европи у 21. веку, у којем је спаљено више од 35 српских цркава и манастира, спаљено је више од хиљаду кућа, протерано више од четири хиљаде људи док је њих 28 изгубило живот, преноси Танјуг.

Број прегледа:
hit counters free

Новости