23/6/2020 14:10
Online Counter

Новак Ђоковић је, после отказивања финала турнира у Задру због чињенице да је Григор Димитров заражен новим корона вирусом, стигао у Београд где је одмах тестиран.

Резултати су показали да је најбољи тенисер света позитиван на присуство SARS-CoV-2, баш као и његова супруга Јелена. Деца су добила негативне резултате, нису инфицирана.

Jош три актера тениског турнира у Задру су, поред Димитрова, инфицирана новим корона вирусом, а међу позитивнима је хрватски репрезентативац Борна Ћорић, док друге две особе нису играчи.

У питању је кондициони тренер Новака Ђоковића, Марко Паники, те Kристијан Грох кондициони тренер раније зараженог Димитрова (услед чијег резултата тестирања су организатори и донели одлуку да финале турнира буде отказано).

Од 22 људи који су у ноћи између недеље и понедељка тестирани, а који су били у контакту са бугарским асом, 19 је негативно.

Најбољи тенисер света, решио је да, због доброг здравственог стања, не оде са осталим учесницима задарског турнира на хитно тестирање на нови корона вирус, већ да то уради у Београду, у који се вратио овог понедељка.

Како Новак Ђоковић није осетио никакве симптоме, у складу са препорукама надлежних хрватских здравствених власти, решио је да се врати у престоницу Србије, где је одмах обавио тестирање и у уторак сазнао резултате.

Број прегледа:
hit counters free

Новости