24/8/2019 21:37
Online Counter

Демократска Црна Гора данас је оптужила партију Андрије Мандића, Нову српску демократију, да се продала которском ДПС-у.

“Није требало много времена да протекне, па да пред лице јавности изађу нови докази о продаји Kотора ДПС-у. Након реализоване политичке корупције у Kотору, најновији докази потврђују да је једна од страна тог политичко-корупционашког купопродајног уговора био и шеф локалне НСД, а по налогу Андрије Мандића. Након успјешно реализоване уговорне обавезе која је подразумјевала елиминацију Демократа, Владимира Јокића и осталих искрених и часних представника опозиционе власти, предсједник НСД у Kотору по налогу Андрије Мандића, данас је главни подупирач ДПС власти у Kотору”, тврде Демократе.

То потврђује, по њиховом мишљењу, и последња сједница Одбора за избор и именовања СО Kотор.

“Предсједник ОО Нове српске демократије Владимир Потпара, док сва опозиција бојкотује нелегитимну СО Kотор и нелегалне одборе, прво је обезбиједио ДПС-у кворум за одржавање сједнице, заједно са Бруном Лончаревић из СДП-а, а потом својим присуством, уз одлуку да чак остане и уздржан, омогућио усвајање одлуке којом се ускраћују права на примања Драгици Перовић, незаконито разријешеној предсједници СО Kотор и да се одреди плата Жељку Апрцовићу и Јову Суђићу. Овај антиопозициони чин само је потврда да се трговина са ДПС-ом, у режији Андрије Мандића, са државног нивоа, преко његовог повјерљивог човјека, пресликава и на Kотор”, наводе Демократе.

Према њиховим ријечима, да је реализација договора са ДПС-ом приоритет, потврђује одлука Потпаре да се сврста у исти табор са ДПС-ом против Драгице Перовић, упркос томе што је била носилац коалиционе листе, заједно са Новом српском демократијом, и што је сво вријеме трпјела нападе са свих страна у одбрани изборне воље грађана и опозиционе власти у Kотору. На овај начин се, сматрају Демократе, Андрија Мандић и Владимир Потпара свете опозиционарима који стају на пут њиховим комбинацијама са ДПС.

“Очигледно да постоји огроман притисак лидера Нове српске демократије да се жртвују опозиционе општине, како би остварио лични интерес у трговини са Ђукановићем. Доминантан дио опозиционе јавности са правом претпоставља да је у питању осуђујућа пресуда. Слична ситуација се догодила прије одржавања локалних избора у Никшићу гдје нико није доводио опозициону побједу у питање. Тада су уцијењени осуђујућим пресудама, лидери ДФ-а продали Никшић ДПС-у. Да Мандић опет има задатак да растури власт у опозиционим општинама, потврђује и креирање огавних и простачких саопштења које подмеће својим колегама у Будви, како би изазвао лични сукоб у локалној власти. Уцјене, притисци и јасна упутства Мила Ђукановића, тјерају лидере ДФ-а на брзоплето, очајничко и несмотрено антиопозиционо дјеловање о којем излазе на видјело докази једни за другим”, закључују Демократе.

Број прегледа:
hit counters free

Новости