13/12/2019 9:04
Online Counter

Икона Пресвете Богородице у Храму Светога Јована Владимира у Бару поново је заплакала и почела да мироточи. То је други пут да Мајка Божија опомиње и државне и црквене поглаваре у Црној Гори. Подсјећамо да је портал Српско уједињење 2. октобра, писао о томе да је заплакала икона Пећке Богородице у барском храму.

Теолог Српске православне цркве, с којим смо тада разговарали о овом феномену и који нам је дао информацију о чуду, тврди да је сваки случај мироточења иконе Мајке Божије, без изузетка, реакција на људске гријехове.

''Богородица, Христова мајка, мајка је свих људи. Она према свим људима има универзални мајчински и заштитнички однос. Зато је најјача молитва управо њој. Свака молитва Богородици иде директно пред Господа Исуса Христа. Када икона Мајке Божије мироточи, порука је јасна: треба да се као појединци и као колектив замислимо над оним што чинимо или над оним што се чини у наше име. Док смо на вријеме'', закључује наш саговорник.

Портал Српско уједињење подсјећа да је управо на Малу Госпојину, празник рођења Богородице Марије, 21. септембра ове године, одржана геј парада у главном граду Црне Горе и да су, паралелно, отприлике у исто вријеме, централни и јужни дио државе уздрмала два земљотреса. У међувремену су Црну Гору ''протресли'' нови и још јачи земљотреси.

Број прегледа:
hit counters free

Новости