4/12/2019 20:33
Online Counter

Уредник "Дана" и предсједник Kомисије за истраге напада на новинаре, Никола Марковић, обратио се в.д. Врховног државног тужиоца и предсједнику Тужилачког савјета, Ивици Станковићу, поводом, како наводи, неетичког и незаконитог поступања Вишег државног тужиоца Милоша Шошкића приликом напада на новинара "Дана" Владимира Оташевића који се догодио јуче у тржном центру Делта у Подгорици, а којем је присуствовао Шошкић.

"Kао што је јавност већ обавијештена, а вјерујем и Ви, новинар Оташевић је био изложен шиканирању, вријеђању, пријетњама и физичком нападу од стране Младена Мијатовића, службеника МУП-а и Зорана Бећировића. Kао што се види на снимку који су забиљежиле камере у Делти (видео снимак изузет је по налогу ОДТ, тако да Вам је доступан) тужилац Шошкић је очевидац читавог инцидента, али ни не покушава да напад спријечи на било који начин. Чак ни не обавјештава полицију, нити било који други надлежни државни орган о томе, иако му је то била законска и етичка обавеза. Тим прије што су у његовом присуству изречене озбиљне пријетње новинару које могу бити повод тешког кривичног дјела уколико се изврше", наводи Марковић у пријави на понашање Вишег државног тужиоца.

Марковић је затражио од Станковића да суспендује Шошкића до окончања дисциплинског поступка, али и да се изда налог како би се испитала и могућа кривична одговорност поменутог тужиоца.

"Суштински, својим непоступањем тужилац Шошкић прикрива напад на новинара Оташевића, те стога од Вас тражим и као уредник Дана и као предсједник Kомисије за новинаре да хитно реагујете и у складу са својим овлашћењима суспендујете Милоша Шошкића до окончања дисциплинског поступка. Такође од Вас очекујемо да дате налог да се испита и могућа кривична одговорност поменутог тужиоца. Очекујемо да нас, као и цјелокупну јавност, током данашњег дана обавијестите о корацима које сте предузели", закључује Марковић у обраћању Станковићу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости