12/1/2021 10:27
Online Counter

Академик Владимир Kостић: ''Косово није наше и то треба што пре да схватимо''

РАС академија, чији је основни задатак духовно и биолошко очување српског народа, оштро осуђује ову изјаву академика Владимира Kостића, председника САНУ, јер ова изјава доказује истинитост речи академика Василија Kрестића да се САНУ бави антисрбством, а не србством.

Овакве изјаве су дубоко штетне, неутемељене, и нетачне јер Kосово и „de facto'' и ,,de jure “ јесте у Србији. Прво, јер су тамо наше светиње и наш народ, а друго - у Уставу Србије, у преамбулли стоји да је Kосово саставни део Србије. Уосталом, да није наше, не би нас уцењивали и тражили да га се одрекнемо.

„Ми и тај народ на Kосову смо само корисни идиоти који користе велики у игри својих моћи“,

„Најскупља српска реч није Kосово, већ будућност“,

„Згађен сам нашом хипокризијом и оном међународне заједнице“.

Ништа не може оправдати овакве изјаве академика Kостића без обзира што се позива на чињенице да се „Србија не брани на Проклетијама, већ на Мердару“,  да су потписани у протеклих 20 година многобројни споразуми. Али како рече наш покоојни патријарх Иринеј „Kосово могу да окупирају – вратићемо га. Могу да га отму- вратићемо га. Али ако потпишемо и дамо – никад га више не можемо вратити.“

Вековима смо се борили за српску колевку, за српску светињу, за Kосово као српски завет. Ниједан Србин, кога је родила српска мајка, не сме да да себи за право да да Kосово или да каже да оно није наше. Макар он био горштак са Таре, Златибора или Проклетија, грађанин, научник, политичар, председник САНУ или Србије.

Почасни члан РАС академије и повереник за Белорусију

Драгана Kузмановић Јаничић

Број прегледа:
hit counters free

Новости