5/5/2020 10:17
Online Counter

Француски писац Мишел Уелбек не очекује неки “нови свијет” након пандемије коронавируса, већ “нешто гори” свијет него што је био.

“Нимало не вјерујем у изјаве типа ‘више ништа неће бити као прије’. Напротив, све ће остати потпуно исто”, наводи Уелбек у писму које је прочитано на француском радију France Inter.

“Нећемо се послије изолације пробудити у неком новом свијету, све ће бити исто, мало горе”, оцјењује овај француски писац.

Пандемија коронавируса, сматра Уелбек, “требало би да има главни резултат убрзавање одређених мутација које су у току”, а посебно “смањење контаката међу људима”.

“Епидемија коронавируса даје величанствен смисао овој тешкој тенденцији, као да нека застарјелост погађа односе међу људима”, наводи Уелбек.

Такође сматра да би “било подједнако погрешно да се каже како су људи поново открили смрт” и додаје да “смрт никада није била тако дискретна као последњих неколико недјеља”.

“Жртве се своде на бројке у статистици свакодневних смрти и анксиозност се шири међу становништвом док укупно повећање има нечег необично апстрактног”, наводи Уелбек.

Писац додаје да је ових недјеља важан податак и старосна доб болесних.

“До када би их требало реанимирати и лијечити? 70, 75, 80 година?”, истиче овај француски писац.

“У сваком случају, никада нисмо са таквом спокојном бесрамношћу изрекли чињеницу да сваки живот нема исту вриједност”, сматра Уелбек, најпревођенији живи француски писац.

Више од 25.000 људи је умрло у Француској од пандемије коронавируса која је избила у децембру 2019. у Kини.

(Бета)

Број прегледа:
hit counters free

Новости