30/1/2020 8:52
Online Counter

Ако намећете Српство изван граница Србије, у овом случају Црној Гори, како се онда осјећамо ми који смо такође грађани Црне Горе који смо православци, па се национално осјећамо Црногорци... Има нас 45 одсто према посљедњем попису, шта је са нама?, упитао је у Беранама, на сједници Општинског одбора Демократске партије социјалиста њен предсједник Мило Ђукановић.

Он је присуствовао сједници ОО ДПС Беране.

"Ако треба да обезбиједимо сва права свим вјерницима, апсолутно ми смо најбољи могући партнер, али ако желите да нам намећете своје националистичке погледе, онда их ми заиста не доживљавамо као српско питање, већ као великосрпско питање", рекао је предсједник државе.

Kако је наведено на Твитер налогу ДПС-а Ђукановић је на сједници ОО ДПС Беране казао и да "ако вам неко покуша наметнути своју приоритетност, ако вам покушава наметнути статус српске државе као што то раде представници, идеолози и протагонисти великосрпског национализма, у значајној мјери стављајући се у функцију те мисије СПЦ, е онда смо у свађи, онда имамо проблем, онда нијесмо партнери".

"Нажалост, плашим се да ти националистички кругови веома злоупотребљавају СПЦ, гдје год то могу, ово не причам иза леђа Цркви, све ово сам рекао великодостојницима СПЦ у Црној Гори, врло јасно им поручивши ако се ви желите бавити Православљем у Црној Гори, ви ћете у мени имати партнера", рекао је Ђукановић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости