23/3/2021 23:18
Online Counter

ИЗЛАЗНЕ анкете предвиђају да на данашњим изборима у Израелу неће бити апсолутног победника, што судбину премијера Бењамина Нетањахуа чини неизвесном и наговештава наставак политичке кризе, преноси АП.

Агенција наводи да су анкете на три главне израелске ТВ станице показале да Нетањахуов Ликуд као и фрагментирана опозиција у којој је најјача Партија центра Јеш атид Јаира Лапида неће обезбедити потребну већину у парламенту да сами формирају владу, што би могло да паралише формирање извршне власти и буде увод у чак пете узастопне изборе.

АП преноси да званични резултати можда неће бити познати још данима, али ако они буду у складу с истраживањима, бивши Нетањахуов савезник, а сада ривал Нафтали Бенет, могао би да буде кључан за образовање коалиције која би формирала већину у Кнесету са 120 посланичких места.

На четвртим парламентраним изборима за две године, који се сматрају својеврсним референдумом о владавини Бењамина Нетањахуа, водиће се изједњачена борба између присталица дугогодишњег премијера и оних који желе "било кога осим Бибија", наводи агенција.

Број прегледа:
hit counters free

Новости