26/3/2021 20:10
Online Counter

Богић Богићевић упутио је писмо новом предсједавајућем Градског вијећа Сарајева Јасмину Адемовићу у којем наводи да од њега не очекује изјашњење о данашњем “избору” за градоначелника Сарајева, јер је то гласање било потпуно беспредметно.

“Прије два дана јавно и неопозиво повукао сам своју кандидатуру и о томе обавијестио и предлагача и јавност. Неопозиво повлачење значи коначну одлуку, о којој се даље не може разговарати. Нисам, дакле, пристао да останем кандидат, па, према томе, нисам ни могао бити изабран. Јако је некоректно што ниједном ријечју нико на данашњој сједници није ни поменуо моје неопозиво повлачење кандидатуре”, истакао је Богићевић.

Он је додао да је данашње гласање о њему у Градском вијећу Сарајева било потпуно беспредметно и сувишно.

“Било би поштено да преузмете одговорност за данашња дешавања у Градском вијећу, умјесто што кривицу покушавате да пребаците на мене, дајући ми неке нове рокове за изјашњавање о нечему о чему сам се већ неопозиво изјаснио”, навео је Богићевић и пожелио Адемовићу свако добро у даљем раду, преносе федерални медији.

Вијећници Градског вијећа Сарајева данас су једногласно изабрали Богића Богићевића за новог градоначелника Сарајева, иако је он прије два дана најавио да неће прихватити функцију градоначелника.

Он је тада писмом обавијестио предсједника СДП-а Нермина Никшића о неопозивој одлуци да повуче кандидатуру за градоначелника Сарајева.

“Она је очигледно постала камен спотицања у коалиционим односима четворке, која је тим поводом показала евидентно нејединство на сједници Градског вијећа Сарајева. То нејединство својеврсна је порука да, унутар четворке, нисам пожељан кандидат за поменуту одговорну функцију”, навео је тада Богићевић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости