24/4/2020 8:23
Online Counter

Подгорички Виши суд прихватио је јемство бившег секретара Врховног државог тужилаштва Ненада Вујошевића од 75.500 еура у замјену за пуштање из притвора, казала је за Дневне новине савјетница за односе са јавношћу Вишег суда, Аида Музуровић.

Вујошевић, међутим, неће изаћи из притвора након правоснажности рјешења, уколико не уплати у судски депозит 5.000 еура и не упише хипотеку на стан вриједну 70.500 еура у корист државе.

Њему је такође изречена мјера забране напуштања мјеста боравка уз обавезу јављања надлежном државном органу једном седмично.

Виши суд је, подсјетимо, претходно одбио предлог за јемство у којем је Вујошевић понудио два стана, уз образложење да се ти станови могу наћи међу сумњивом имовином која може бити заплијењена током финансијске истраге против њега.

Вујошевић се налази у притвору због сумње да је као припадник криминалне организације бизнисмена Душка Kнежевића починио кривично дјело вршење противзаконитог утицаја.

Бивши секретар Врховног тужилаштва је у жижу јавности доспио средином септембра прошле године када је Kнежевић објавио телефонски разговор са њим у којем секретар потврђује да је носио новац за вршиоца дужности ВДТ Ивицу Станковића. Те оптужбе је Станковић категорично негирао истичући да је свој посао радио часно и поштено.

Број прегледа:
hit counters free

Новости