22/12/2019 14:14
Online Counter

„Ми смо рекли власнику да припреми око 150 столица, он је рекао да је припремио 500. И био је у праву. Хвала нашим народним посланицима који су вачерас у Невесињу, који не долазе само пред изборе, него им је увијек важно шта имамо рећи“, рекла је Загорка Граховац, члан Главног одбора ПДП-а у име Општинског одбора Невесиње који је организовао јавну трибину „Куда иде Република Српска“ са народним посланицинма ПДП-а Јеленом Тривић и Љубишом Крунићем и послаником у Клубу СДС-а Небојшом Вукановићем.

„Хвала општинским властима што нам нису одобрили салу Општине за овај скуп, јер тамо сигурно не бисмо сви могли стати и овако организовати наш разговор. Поново видим да у Херцеговини постоји посебна енергија, да постоји посебна веза између Крајишника и Херцеговаца и да смо једно, колико нас год покушавали дијелити“, рекла је на почетку скупа Јелена Тривић.

„Ми немамо проблем да дођемо међу људе и погледамо свакога у очи. Политика није прљав посао, људи у политици је упрљају. Ми желимо да нашим примјерима докажемо да у политици може другачије“, рекла је Тривић и истакла да је у Невесињу био четврти пут да доживи покушај саботаже приликом организације скупа и додала да не жели да градимо Републику Српску у којој се не поштују различита мишљења.

„То треба да мијењамо. У скупштини сам једном рекла и стојим иза тога – замијенићемо једном улоге и ми ћемо бити власт. Али ћемо бити бољи! Република Српска је срце Европе, а наши људи живе у страху. Људи добијају пријетње јер се сликају са мном, уцијењују их, застрашују... То је страшно. И то морамо мијењати. Бићемо бољи и Српска ће бити боља“, истакла је Тривић.

Окупљенима на јавној трибини обратили су се и народни посланици Љубиша Крунић и Небојша Вукановић. Крунић је истакао да и поред репресије кроз коју народ пролази, херцеговачки дух ипак несаломљив:

„И ја сам пролазио кроз колебања и разочарења. Тако је било и када су нашем Вукоти Говедарици украли побједу, а свима нама историјску шансу да имамо и народног предсједника.

Али снагу да се борим у оно шта вјерујемо враћа ми народ и овакви пријеми као што је вечерас у слободарском Невесињу, и поред тога што је општинска власт срамотно отказала гостопримство“, рекао је Крунић.

Бањалука, 22.12.2019.

Информативна служба ПДП-а

Број прегледа:
hit counters free

Новости