19/11/2020 12:17
Online Counter

Специјални изасланик председника Србије Веран Матић изјавио је да је полагање венца био његов лични чин за који је добио и подршку председника, објашњавајући и зашто је клекнуо испред спомен обележја на Овчари.

- То је мој лични чин, а после свега сам добио и подршку председника за тај чин. Имао сам потребу да учиним нешто више од уобичајеног протоколарног полагања венаца, да нагласимо значај овогодишње комеморације, да направимо једну врсту искорака која би представљала основу за нове искораке - рекао је Матић за телевизију Н1 и додао:

- Изградња мира, цитирам једног хрватског аутора, изградња мира је прљав посао, не само прљав посао ако се мисли на то да сте клекли, па сте се испрљали, него ви примате на себе одређену врсту негативних реакција и ваших, и на другој страни. У јавности кад погледам коментаре, има јако пуно оних који проналазе неки простор за критику, за вређања, за ниподаштавање - рекао је Матић.

У Вуковару је обележен Дан сећања на жртве Домовинског рата, као и Дан сећања на жртве Вуковара и Шкабрње.

Први пут ове године у Kолони сећања је био изасланик председника Србије Веран Матић, као и потпредседник хрватске владе из редова српске мањине Борис Милошевић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости