12/3/2021 13:39
Online Counter

Русија упозорава власти Украјине да не покушавају да реализују насилни сценарио у Донбасу, изјавила је портпаролка Министартсва спољних послова Русије Марија Захарова.

„Желели бисмо да упозоримо кијевски режим, усијане главе које њиме управљају или манипулишу, да не покушавају даљу ескалацију и реализацију насилног сценарија у Донбасу“, истакла је Захарова.

Према њеним речима, Кијев покушава да прикрије своју неактивност по питању решавања проблема у Донбасу оптужбама против Русије.

„Украјински званичници редовно, а посебно у последње време, покушавају да прикрију своје неделовање и отворену саботажу споразума о решавању ситуације на истоку земље, који су раније подстигнути, оптужбама против Русије и да пребаце на нас одговорност за то што је украјинска страна практично довела преговарачки процес у ћорсокак“, констатовала је портпаролка.

Претходно се о порасту тензија на контакт линији у Донбасу огласио и Кремљ, а портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да та чињеница изазива забринутост.

Такође је истакао да Москва није добила нови план за решавање ситуације у Донбасу, који су раније спомињали у Кијеву.

Број прегледа:
hit counters free

Новости