18/8/2019 14:45
Online Counter

Велика Британија се прва повукла из одбора Агенције за верификацију имовине Kосова, а пре два дана су то урадиле и САД због одбијања Приштине да са чела те агенције смени Насера Шаљу, а амбасадор Kоснет је поменуту одлуку овако образложио:

"САД су се повукле као раније Велика Британија. Нећемо наставити сарадњу с руководством које се служи личним и политичким интересима, уместо да служи народу. Одабиром неквалификованих пријатеља за владине положаје штети имиџу Kосова и представља издају народног поверења", написао је амерички амбасадор Kоснет, преноси Курир.

А ко је у ствари Насер Шаља звани Фатира?

Један од најбољих сарадника Хашима Тачија, који се последњих година спријатељио с Рамушем и Даутом Харадинајем био је опужен да је српске заробљенике убијао косом.

Повезиван је и са случајем ''Kлечка'', када су 1998. киндаповани Срби из Ораховца мучени, силовани и на крају убијани тако што су бацани у јаму са кречом.

Подсећања ради, тада су припадници ОВK у периоду од 12. маја до 22. јула 1998. на најбруталнији начин убили 84 цивила српске националности, а њихови остаци пронађени су у масовним гробницама. Међу оптуженима за поменути масакр био је и Фатмир Љимај, али против њега, као и против остале осморице, међу којима је био и Насер Шаља, албански суд у Приштини одбацио је све оптужбе.

Сам Шаља, није био превише забринут због потеза који су повукли Велику Британија и САД, па је само изјавио како Агенција, на чијем челу он ради у складу са законом и да ''ослобађа узурпирану имовину на северу''.

- Уз безрезервну подршку чланова међународног одбора и подршку канцеларије УНДП-а, у завршној смо фази имплементације одлука о враћању станарских права у друштвеном власништву која су изгубљена као резултат дискриминације и компезације - пише у саоштењу Агенције и истиче да су већ ''испразнили окупиране некретнине у северној Митровици''.

Број прегледа:
hit counters free

Новости