27/12/2019 21:45
Online Counter

Народни блок на челу са Новом Србијом најоштрије  осуђује Закон  о слободи  вероисповести који је усвојен у Скупштини Црне Горе где је СПЦ заједно са српским народом дискриминисана и доведена на ивицу прогона у Црној Гори.

То што раде црногорске власти подсећа на политику ендехаовске Хрватске и Фрање Туђмана када су стотине хиљада Срба протерани са својих вековних огњишта.

Зар је могуће да ћемо 20 година касније дозволити мафијашима који владају Црном Гором да протерају српски живаљ, а цркви отму све што је њено?

Новодекларисани Црногорци одрекли су се  и порекла и Његоша и спремни  су да ударе на братски српски народ и бришу историју.

Најоштрије осуђујемо силу коју примењује власт у Црној Гори над народом и свештенством Српске православне цркве.

Хапшења, прогон и сила  коју  користе против неистомишљеника су назапамћени.

Позивамо председника Србије да под хитно стане у одбрану и заштиту српског народа у Црној Гори и моментално прекине активности око „мини Шенгена“.

Српска Влада мора одмах да упути протесну ноту амбасадору Црне Горе у Србији и да затражи да се црногорске власти престану са прогоном Срба и отимањем имовине Српске православне цркве. Ако не уроди плодом Србија треба да прогласи амбасадора Црне Горе у Србији personom non grata.

Нова Србија и Народни блок траже од српских власти да се свим министрима и народним посланицима који су гласали за овај срамни закон замрзне сва имовина у Србији , банке и банковни рачуни и да се сви они прогласе personom non grata.

Позивамо све канонске православне цркве да не признају измишљену Црногорску цркву и да стану у одбрану православља.

Број прегледа:
hit counters free

Новости