5/5/2020 21:10
Online Counter

Народни блок позвао је данас странке опозиције да промене одлуку о бојкоту и да заједно учествују на изборима, јер су Александар Вучић и Српска напредна странка (СНС) никад слабији,на коленима. Председник Нове Србије Велимир Илић је, називајући власт Вучићевом интересном групом, упозорио на чињеницу да су на политичкој сцени све сами локални лидерчићи, који желе да се Вучићу супротставе парцијално и то је грешка. Зато што су разуђени, некомпактни, као целина не могу да направе резултат, констатовао је Илић, и поручио да зато

опозиција мора да се уједини и пронађе једног лидера, једну личност која би повела Србију ка циљу. Али они то не желе, јер би изгубили своје позиције, приметио је Илић, уз поруку да Вучића и ову власт, којима је ушла вода у уши треба рушити што пре . Илић је истакао да коалиција Народни блок има озбиљне људе који су се окупили и да иза њих стоје резултати. Он је истакао да Народни блок није био у могућности да прикупи потписе , јер није могао да добије нотаре и нотари нису излазили на терен, а онда Србију затекла корона и ванредно стање.

"СНС нас је увела у епидемију тек када су они скупили 50.000 потписа и када је онемогућила све друге да прикупе потписе. Ми смо у неравоправним односима и ми смо слушали људе који се жале како су морали за разне да дају потписе", рекао је Илић.

Он је додао да је технички немогуће скупити више од 300 потписа дневно за локалну и републичку листу и да је невероватно даје СНС скупила 50.000 за два дана.

"И све време су водили кампању док је народ умирао у доба короне. Ми као опозиција морамо да изађемо јединствено, потучемо га до ногу и докажемо да Ана Брнабић не може да буде премијер. Србија мора да има озбиљну власт", рекао је Илић.

Он је додао да је "народ пљачкан казнама које су му писане , а нико није узимао у обзир да ли су ти људи морали да излазе".

Илић је додао да се показало да  на почетку није имало довољно опреме за здравствене раднике.

Председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић рекао је, на конференцији за новинаре да, ако се не успе да сви изађу на изборе, онда опозиција барем треба да дефинише

заједнички циљ, како би променила ово накарадно стање  у држави.

Треба да пробамо да издејствујемо да Вучић устукне и обезбеди исте изборне услове за све. Ваљда може Уставни суд или нека друга институција да укаже Вучићу да не може да крши

законе и Устав. Ајде да кроз изборни процес демаскирамо ову власт до краја, истакао је он.

Паровић је указао да се из потпуне суспензије политичког живота и кршења многих грађанских и људских права директно улази у изборну кампању, што говори једној врсти лоше и

шизофрене политике коју власт води. Паровић је рекао да су све странке доведене у неравноправни положај и да је само једна странка све време ванредног стања водила кампању, а то је СНС.

Број прегледа:
hit counters free

Новости