19/5/2020 16:51
Online Counter

Председник Нове Србије Велимир Илић, која јестожер  Народног блока  оценио је данас да је ситуација у Србији пред изборе веома тешка и додао да се " понављачи из СНС грчевито боре да сачувају локалну власт у свим срединама".

"Ми који смо се одлучили за излазак на изборе и најавили учешће суочавамо се нарочито на локалном нивоу са страховитим проблемима. Локалне кабадахије СНС иду и прете свим оним људима за које знају да су кандидати на опозиционим листама. Имали смо случај да нашем кандидату који је професор Универзитета звони на врата један од најгорих студената у историји , коме је био професор и да му прети да му не пада на памет да излази на изборе као кандидат на нашој листи", рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је сигуран да они то "не раде без благослова из врха".

"Вучић се прави наиван, а уствари он то све подржава ,  без њега нико не би могао да писне. Он је заправо главни шеф  тог криминалног миљеа који застрашује људе по Србији уколико су пристали да изађу на листама опозиције која иде на изборе", рекао је Илић.

Илић је казао да је ових дана посетио Јошаничку бању и да се на терену уверио у то да су  "све мини хидроцентрале у власништву кумова , браће и синова неких људи из власти".

"Мене занима шта ради Зорка Коридорка и зна ли она да ни за једну од тих мини хидроцентрала не постоје папири? У чијем је све то власништву и како је грађено ? Захтевам да се све те мини хидроцентрале врате у власништво државе и то што хитније ", казао је Илић.

Он је позвао председника Србије Александра Вучића да обавети грађане Србије шта се  и како и о чему договарао о питању Косова са представником администрације Доналда Трампа, Ричардом Гренелом, који, како је рекао " већ по Немачкој прича да има неке договоре са Вучићем и Тачијем".

"Председник Србије  хитно да одговори ко га је овластио и у чије име је он правио било какве договоре када нема за тако нешто овлашћење ни једне институције,  ни народа ", истакао је Илић.

Председник Народног слободараског покрета, који је члан Народног блока, Мирослав Паровић казао је да је тај блок послао писамо представницима међународних организација у коме их је обавестио о томе да "сви учесници на изборима немају исте услове , као и да се опозиционим одборницима по локалним срединама прети".

" Локални моћници прете људима и терају их да одустану чак и у местима на локалу где смо предали листе.  Људи трпе страшан притисак , имамо такве ситуације у Апатину и Сомбору , у Лесковцу и многим другим местима. О томе смо као Народни блок обавестили представнике међународних институција Тању Фајон, амбасадора Еу делегације у Сема Фабриција, као и Шефа Мисије ОЕБС-а у Београду амбасадора Андреа Ориција. У писму које смо им послали смо их обавестили о недемократским условима на терену и  са  каквим притисцима и проблемима се суочавамо", рекао је Паровић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости