8/5/2020 22:05
Online Counter

Република Српска је на прагу највеће кризе. Године 2008. била је велика рецесија, али ово сад је и јаче и доминантније. Сиромаштво куца на наша врата – истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Шаровић је поновио да ванредно стање није оправдало очекивања јер је стање горе него у ФБиХ.

„Ванредно стање послужило је за незаконите јавне набавке. Власт је расписала преко 230 милиона КМ за јавне набавке, углавном за софтвере и информационе технологије а не и за здравство“ – казао је Шаровић.

Шаровић је нагласио да је тренутни сазив Савјета министара најгори у БиХ од 1996. године на овамо и да треба да оде у историју. Он напомиње и да је ванредно стање уведено због вируса корона послужило за многе малверзације и да је крајње вријеме да се то укине.

“Не знам каквим је умовима пало на памет да утроше пет милиона КМ за наводну покретну болницу која се требала извести у Вијетнам. То здрав мозак није могао да уради. Надлежни органи треба да испитају набавку пољске болнице у вриједности од 5 милиона КМ“ - јасан је Шаровић.

Говорећи о предстојећим локалним изборима Шаровић је нагласио да Српска демократска странка планира да има кандидата за начелника у свакој општини али да је спремна у сваком граду да разговара са људима који имају визију развоја те средине.

„Не бјежимо од тих разговора. Велике промјене увјерен сам да ће се десити у Херцеговини, у Требињу ако се неке ствари посложе, вјероватно и у Приједору јер мислим да ће Приједор бити изненађење али и Бања Лука у којој ће бити заједнички кандидат опозиције. Способни смо да донесемо ту историјску промјену у највећем граду Републике Српске“ – закључио је Шаровић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости