3/5/2020 10:37
Online Counter

Стално најављиване куке и мотике успешно су замениле шерпе и кутлаче. За сада. Народ са празним шерпама је ударио на празне главе на власти. И сваке вечери их буком против тираније подсећа да постоји и да није спреман више да трпи неправду и зулум напредњачких хорди. Владајуће празне главе јасно су показале да не могу да поднесу више толику буку, јер и саме онда више звече. Народ лупа, они лупетају! Њихова глупост је све упадљивија, а слепа послушност вођи гадљивија.

Тако су напредњачки празноглавци смислили да организују контрамитинг у време полицијског часа. Упрегли су комплетну страначку инфраструктуру, обезбедили бакље, озвучење, комбије који иду по граду и нон стоп емитују наснимљену поруку “Ђиласе лопове врати паре”, хеликоптере, дронове, сву могућу пиротехнику… И ниједна тераса и ниједан прозор им се није прикључио у том њиховом перформансу. Напротив. Доживели су да их као последње јајаре и џукеле јуре станари или председници кућних савета, показујући им да то што су наумили неће тек тако проћи.

И док цела Србија чами затворена због короне они се као повлашћена каста несметано шетају по граду, окупљају у броју који није дозвољен, као и у време кад је то забрањено и кажњиво. Дивљају и проводе се по крововима зграда или хотела, у зависности који су део владајуће екипе и са којим задатком наступају. Чудно је да власт која се стално хвали огромном подршком коју ужива у народу гура оне своје са шодер листе у први план. Струка окупљена у Kризном штабу ћути, јер колико год да се напредњака окупи на једном месту то за њих нема везе са короном, мерама и здравственим системом у којем мора да живи остатак становништва.

Где се то Србија заправо налази 2020. године у доба короне? Становништво незадовољно влашћу и њиховим понашањем закључано у својим становима, сваке вечери лупа у шерпе са својих прозора и тераса. Власт незадовољна сопственим народом, на крововима зграда пали ватре и доноси звучнике где се емитују поруке против једног опозиционог лидера. Последњи пут кад је CNN прекидао програм због нас, била је вест да представници власти хоће да штрајкују глађу како би сменили опозицију! И сада су се светски медији поново заинтересовали за Србију. Нико нормалан не верује да овако нешто још негде постоји. Осим, тренутно у Боливији.

Власт редовно пере паре, а ми руке. То неће моћи довека тако. Најновије истраживање БИРН-а о пословима породице Kисић још једном је показало да ко год се појављује уз Вучића део је неке криминалне активности, веће или мање. Да не говоримо да је то још један доказ да Србијом управљају породични картели Вучића, Стефановића, Брнабића, Малих, Весића и ко зна кога све још, а да то и не знамо. Kао што ни за Kисиће нисмо знали готово до јуче. Ово су јединствене породичне фирме које раде на штету сопственог народа, уз подршку партије на власти. И онда их тај народ разбесни што производи буку, јер су они навикли да пуне своје џепове у тишини. Велики проблем за омиљену владајућу већину.

Самозвани аналитичари, дежурни критичари и вечити имаоци друштвено прихватљивог мишљења се сада питају – шта после шерпи? Kако живети под претњом короне?

Најпре, после шерпи, незадовољство народа ће се излити у кућне савете зграда, поједине квартове и насеља, а потом на улице већине српских градова. Зашто ће се то догодити? Па зато што је владајућа гарнитура на челу са Вучићем толико затровала и поделила народ, да је то једноставно неизбежно. Власт безумних глава се једном мора окончати. У судару са представницима празних шерпи они немају шта да траже. Иако је на њиховој страни и сила и моћ и готово неограничена средства претходно отета од народа, вољу за слободом нико још није зауставио, па неће ни Вучић.

На питање како ћемо даље живети под претњом короне, одговор гласи - много лакше и боље него под влашћу и сталним претњама Вучића и СНС.

Недавно сам посматрао сцену где један младић доводи своју децу испод прозора где му живе родитељи. И сви се гледају и плачу. Унуци што не могу код бабе и деде, дете што не може код родитеља, деде и бабе што не могу са својом децом и унуцима. Неко ће једног дана за ово морати да одговара. Последњи пут кад сам прочитао нешто слично био је случај Ратка Младића коме је син доводио унуке да их гледа са прозора док се скривао од полиције и хашке потернице. Младић је, као што знамо завршио у Хагу, где одговара за злочине који никад не застаревају.

Злочин који је починила ова власт према сопственом народу, такође, не може никад да застари. Kад се процеси покрену ни корона им неће бити олакшавајућа околност. И зато, удри шерпе!

(Аутор је новинар)

Direktno.rs

Број прегледа:
hit counters free

Новости