22/2/2020 22:32
Online Counter

Комунални полицајац из Ниша Александар Тодоровски позвао је вечерас запослене у предузећима и институцијама да јавно изнесу истине о злоупотребама, ако су им познате, наводећи да није лако бити узбуњивач, али да му је "част да буде на страни истине и грађана".

„Кратка је ова ноћ да сакрије сва њихова кршења закона, са чим се одавно борим“, рекао је Тодоровски на протесту у Београду на платоу испред Филозофског факултета, у организацији Грађанског отпора.

Он је, наводећи да зна да није лако бити узбуњивач, рекао да је могуће да ће због изношења истине остати без посла, али како је нагласио: „Истина па шта буде“.

„Тужилштво ћути, али неће увек бити тако, можда ће неко друго тужилаштво да уради шта треба и одговраће ко крши законе“, нагласио је Тодоровски.

Он је рекао да због информација које је објавио, као што је „злоупотреба личних података“, трпи притиске али да „није могао да ћути као да се не дешава ништа“.

„Узбуњивачи су симбол правде, храбрости и савести, то је светло на крају тунела“, ракао је студент права из Крагујевца Лазар Ашанин.

То светло, како је нагласио, „осветлиће сасвим овај тунел у који смо упали“.

Он је рекао да се на факултету уче многи предмети али да се на протесту „са храбрим људима, учи животни факултет“.

„Ту су професори обични људи који су својим великим делима показали шта значи бити човек“, рекао је Ашанин.

Након уводних обраћања, окупљени су кренули у протестну шетњу ка седишту Републичке изборне комисије, носећи велики транспарент са натписом „У бојкот 2020“.

Број прегледа:
hit counters free

Новости