22/8/2019 16:01
Online Counter

Синоћ је у месту Уздоље на подручју Kнина неколико људи у локалу вербално и телесно напало власницу и госте, при чему су оштетили и инвентар објекта, а лакше је повређено петоро особа, међу којима и један малолетник, саопштила је полиција. Исте вечери у месту Ђеврске више људи вербално, а потом и телесно напало је власника угоститељског објекта и госте и оштетило инвентар, навела је полиција.

Власник кафића у Уздољу Борис Петко за Вечерњи лист је навео како су нападачи имали фантомке. Kаже да су и његова деца била на месту догађаја.

- Почела је опша туча, то је било отприлике неких десетак гостију пунолетних, остало су била малолетна деца од четири до 16 година. Није се гледало ко је, шта је, момак од 16 година задобио је повреду главе, ударили су га палицом, шипком, не знам ни ја. Ја сам се колико толико држао на ногама, они су скакали, разбијали - рекао је власник, који није могао суздржати сузе описујући како је добио ударац у потиљак, па кад је пао и бранио се, и у руку и ногу.

- Они су дошли организовано, то је група, то нису неки наивци, то није случајно. Паркирали су ауто, улетели, излетели, то је све било отприлике минуту, два - рекао је власник, додајући да су дошли у четири аута, међу којима је био сиви Фиат.

Између осталог рекао је да је један момак дошао 30-40 минута пре напада, претпоставља да извиди ситуацију, попио пола пива и нервозно отишао.

- Није ми јасно какви су то навијачи, ма које нације ове или оне кад су напали децу, старце од 80 година. Па децу смо спасавали. Да је било ту пет момака не би кукавице дошле. Ја не гледам људе по нацији и вери, али ови су то направили због вере и нације. Ја сам у шоку, замислите како ми је деци - рекао је Петко.

Додао је да су међу гостима били и Французи, његов кум који је дошао као туриста, његов пријатељ Немац, један Американац. Власник каже да је један нападач имао мачету којом је Американца повредио по руци.

- Људи који су дошли попити пиће доживели су шок - рекао је Петко. На место догађаја дошао је и православни свештеник, но није хтео дати изјаву. Власник је бурно реаговао када су му из полиције забранили давање изјаве:

Напад је коментарисала и власница Бранка Петко, која је рекла да су нападачи имали палице, летве. Рекла је да је 17-годишњак добио највише по глави.

- Ја сам ту била за шанком, нисам знала где ми је мала. Ја сам се некако извукла, ухватила то дете за руку и гурнула је испод шанка. И нас две смо чучале испод шанка. Супруга су ту млатили, стампедо ван. Мени се чинило као вечност. Било је неких два-три минута млаћења док на крају нисмо сви изашли ван, они су се вратили, одлетили у ауто и отишли - рекла је Бранка Петко.

Описује да је једна од њених ћерки повукла 12-годишњу девојчицу, те су се сакриле испод стола.

- Све време су биле испод стола и звале "Мама, мама", то ми је било једино оно, да чујем да је жива - рекла је потресена власница.

На питање новинара осећа ли се након овога сигурно живети овде рекла је да не зна шта да каже.

- Kако људски ум може бити да тако нешто направи, мислим, не гледајући да су ту деца, жене. Не знам шта даље, остати ту живети или не - рекла је Бранка Петко, која је такође рекла да се овако нешто досад није догодило. Она је задобила посекотину и коју су касније лекари ушили.

Број прегледа:
hit counters free

Новости