8/7/2020 22:42
Online Counter

Демонстранти у Новом Саду вечерас су камењем разбили стакла на Градској кући, бацали су петарде, а претходно су разбили врата на згради РТВ, када је један мушкарац повређен.

Интервенисала је Хитна помоћ код РТВ-а, а испред Градске куће ватрогасци.

Део грађана је остао испред РТВ-а, док је други део демонстраната кренуо ка Градској кући и успут су каменицама гађали просторије СНС-а, када су разбили стакло.

Окупљени грађани испред Градске куће узвикивали су „Вучевићу, где си” и „Има нас гомила”, као и увреде на рачун председника Србије и лидера СНС-а Александра Вучића, јавио је Танјуг.

Неколико хиљада људи окупило се на протесту у Новом Саду, са којег су затражили оставке чланова Кризног штаба за борбу против пандемије вируса корона као и челних људи државе, а протести се одвијају уз инциденте које су узроковали припадници десничарских организација.

Око 20.30 демонстранти су запалили ватру на улазу у Градску кућу, која је седиште градоначелника и Градског већа, а оштетили су и оближњи ресторан Мекдоналдс.

Пре тога, неко од демонстраната разбио је стакло на улазним вратима у Радио-телевизију Војводине (РТВ). Том приликом је један мушкарац повређен и њега је одвезао такси пошто је хитна помоћ каснила.

Очевици су испричали да је тај мушкарац расекао ногу када је њоме разбио стакло. Казали су да је он тешко повређен и да је изгубио много крви.

На челу колоне било је стотинак десничара који су позивали на разбијање РТВ-а.

Испред РТВ-а је дошло и до мањег физичког обрачуна међу демонстрантима.

Десничари су бацали на зграду флашице са водом и лименке, а запослени су им то враћали са прозора РТВ-а.

Када је разбијено стакло на улазу у РТВ, појавила се интервентна полиција под пуном опремом за разбијање демонстрација.

Демонстранти су гађали полицију лименкама и камењем, а полицајци су направили кордон испред РТВ-а, преноси Бета.

Демонстранти су каменовали и просторије Српске напредне странке и поразбијали излоге на страначким просторијама.

Међу демонстрантима су грађани различитих политичких оријентација, па су тако уочене пароле „За кров над главом”, али и „Сачувајмо светиње”.

Једни су носили транспаренте „Ко тебе пендреком, ти њега револуцијом”, а други су дошли са заставом Косова у бојама српске тробојке и натписом „Нема предаје”.

На почетку протеста је било и расправе између припадника левичарких и десничарских организација око захтева протеста.

Већина људи је носила маске, узвикивали су „Оставке”, „Хоћемо истину”, „Косово је срце Србије”...

Број прегледа:
hit counters free

Новости