25/6/2021 12:39
Online Counter
СТАВ
Пише: Никша Мистовић

Ближи се Видовдан. Битан празник за Србина. Он му је ушао у душу. То је пут Србинов ка Небесима и Господу Исусу Христу.

Данас, више од 630 година што рећи? Пустош и празнина. Отварамо Стари Завјет, Књигу Пророка Малахије и читамо: "Односите на мој олтар хљеб оскврњен, и говорите чим те оскврнисмо? Ријеч што говорите: сто је Господњи за презирање.(Малахија 1;7)". Управо ми смо оскврнули Олтар Господњи и дошли смо ту гдје јесмо. Да ли смо били упозоравани? Да, него мало ко је чуо. У књизи  СРПСКИ ЗАВЕТ НА РАЗМЕЂИ СВЕТОВА Владике Николаја Велимировића (СВЕТИГОРА, ЦЕТИЊЕ 2001.) У раду ЧИЈИ СИ ТИ НАРОДЕ СРПСКИ на страни 32. читамо: "Зар не видите да стављајући све под питање, ми доводимо све у питање? Доводећи све у питање, ми спремамо ново Косово, али не славно Косово, него срамно...". Ово је казано 1939. године. 60 година прије НАТО бомби и проглашења шиптарске квази државе Косово. Шта је ту проблем? Тачно је да је водиља косовских јунака 1389. године била: Све за Христа, а Христа ни за шта!

Ко је нас водио 1999. године и кога је тај вођа слиједио? Питања на која морамо да дамо одговор. Тај вођа није вјеровао у Христа Бога. Одакле је потекао? Из Савеза Комуниста/ Комунистичке партије. Што партија учи? Да нема Бога? Чак по Флоренсу комунисти почетак је мудрости мржња према Богу. То је тај оскврњени хлеб. На 4-ом конгресу КПЈ у Дрездену 1928. године видимо готово да је све урађено што је одлучено на том конгресу. Косово је требало издвојити и припојити Албанији. У том смислу су југо - комунисти позвали "Косовски Комитет" и "радничку класу" да помогне и подржи устанак како би се спојио угњетени и раскомадани албански народ да створи уједињену и независну Албанију?! Слободан Милошевић је својим безумљем, као и многи обезбожени србски интелектуалци, дао  допринос реченоме. Част народу на херојској борби. Тзв. српска елита након Тита га је издала.

1985. год. 2014 Срба са Косова је написало петицију тадашњем партијском врху Србије. О тој петицији друг Слободан Милошевић је рекао: "Ми смо се овде суочили са једним драстичним примером политичке злоупотребе великих проблема који стварно постоје, да би се манипулисало људима, да би се разбуктавао  национализам. Није реч и спонтаном већ о пажљиво припремани непријатељском деловању...". Значи Шиптар може да те гази, понижава и прогони а ако се Србин побуни, е то је ''национализам и непријатељско деловање"?!. Да, то је мислио Слободан Милошевић јер за комунисте сваки Србин је "опасност и повампирено Душаново царство" а у  Дрездену 1928. КПЈ је учила да су Шиптари раскомадани и угрожени?! Терор над Србима на Косову и у Албанији од доласка Турака до данас готово да није престајао. Потписивањем капитулације 1999. године Слободан Милошевић је показао свој став према српском народу и Косову. Тада је број Срба смањен. У ратовима 1991 - 99. изгубити 10000  војника исто је што и 1914 године изгубити стотину хиљада. Те 1914. године српска кућа је давала шест момака одраслих за пушку, а деведесетих је један у породици.

Значи, није било вјере у Христа и замислите тезу србских слијепаца: Кнез Лазар и косовски јунаци су 1389. године ишли свјесно да изгубе битку "да би добили Царство небеско"?!. Безумље. Пјесма каже: "тридесет дана тридесет калуђера"! Изговарано је Оче Наш. Каже се у молитви:" Да буде воља твоја и на земљи као и на небу", у тој бици, значи бориш се "За Крст часни и слободу златну" и да Вјера Христова побиједи као и Србска војска.

О овоме се врло мало или нимало говорило. Горка истина али љековита при спознаји себе, своје вјере и свега што нам је свето. Ми смо Косово изгубили као и Христа у уму, срцу и души. На нашу несрећу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости