7/3/2020 8:18
Online Counter

Приче да је Србији порастао углед у свету те да је политички, економски и војно све јача и јача данас су пале у воду.

Изнету тврдњу поткрепљујем тиме да су данас у Србији расписани локални избори без територије Косова и Метохије. 2008. године када је Србија била војно слаба, политички нејака, сиромашна, без угледа у свету (ваљда зато што је нису водили људи који је данас воде), успела је да распише и спроведе локалне изборе у свим оним општинама у којима Срби чине већину. На тај начин потврђена је државност Републике Србије на целој својој територији. Власт по општинама чинили су одговорни и савесни људи које је на фер и поштеним изборима бирао народ и који су за свој рад били одговорни том истом народу.

Данас, када тога нема власт по општинама чине именована лица чији мандати трају и по седам и више година иако се по закону о локалној самоуправи бирају на период у трајању до 6 месеци а са задатком да припреме одржавање локалних избора. Зато данас имамо самовољу тих људи, злоупотребу службеног положаја, кршење закона, склапање стеточинских уговора, непотизам, малверзације, издају и чега све не. Све им је то дозвољено од стране врха власти у Београду чији су они слепи послушници. И то није све, њихов је задатак, задатак привремених органа да умире народ у случају да дође до коначне предаје Косова и Метохије. Једном речју, најгори људи на најодговорнијим функцијама у најтежем тренутку.

Стога сам мишљење да су локални избори морали да буду расписани и спроведени и на територији Косова и Метохије јер је то државни и национални интерес.

Број прегледа:
hit counters free

Новости