12/3/2020 16:41
Online Counter

Подгорица:

Молебан у саборном храму Христовог Васкрсења у 18 часова. У 19 часова литију предводи Епископ диоклијски г. Методије. По повратку литије бесједи свештеник Ненад Илић.

Пљевља:

У четвртак, 12.  марта у 18 часова у цркви Свете Петке служиће се Молебни канон Пресветој Богородици, а потом ће Пљеваљаци својим 28. крсним ходом показати још једном своје неслагање са дискриминаторним Законом о слободи вјероисповјести.

Благословом Епископа милешевског г. Атанасија на великој пљеваљској литији бесједиће протојереј–ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије.

Никшић:

У 18 часова у Саборном храму Светог Василија Острошког, у Никшићу служиће се Молебни канон Пресветој Богородици, а потом ће вјерни народ крсним ходом, још једном, показати своје неслагање са неуставним и дискриминаторским Законом о слободи вјероисповјести.

На литији ће бесједити свештеник Радмило Чизмовић, парох пјешивачки.

Тиват:

У 18 часова молебан у цркви Светог Саве, потом крсни вход градским улицама.

Бар:

У 18 часова молебан у саборном храму Светог Јована Владимира, потом литија градским улицама коју ће предводити парох подгорички протојереј Бранко Вујачић.

Беране:

Литија креће у 17 часова испред храма Светог Симеона Мироточивог (испред Општине) према манастиру Ђурђеви ступови, гдје ће бити служен молебан.

Херцег Нови:

Молебан за очување светиња у цркви Светог Вазнесења Господњег на Топлој у 18 сати ће служити свештеници Мирко Вукотић из Никшића и Ђорђе Стефановић, старјешина храма Богородице Љевишке у Призрену.

Они ће након одслуженог молебана предводити свештени вход до цркве Светог архангела Михаила на Белависти, гдје ће се сабраном вјерном народу обратити бесједама.

Број прегледа:
hit counters free

Новости