22/5/2020 21:55
Online Counter

Седница Главног одбора Демократске странке померена је за дан избора 21. јуна, како би и она била део бојкот кампање, сазнаје портал Nova.rs

Kако је наведено из извора блиских руководству Демократске странке, седница Главног одбора ове партије одржаће се под слоганом: “Демократе бирају поштено, не иду на лажне Вучићеве изборе”.

“Очекивали смо да ће бити либерализовано окупљање грађана, али је сада дозвољено до 100 људи, што је за нас недовољно. Главни одбор има скоро 400 чланова, међу њима има и старијих особа који се и даље чувају заразе. Очекујемо и процену епидемиолога”, каже извор Nova.rs из Демократске странке и додаје:

“Ово је уједно и прилика да очистимо ДС од оних који желе да иду на изборе. Ми ћемо бити на седници и у кампањи бојкота, а они ће гласати. Чак је могуће да ће се неки од њих наћи на неким изборним листама, кад сазнају да дефинитивно нема шансе да ДС изађе на изборе”.

Подсетимо, због термина одржавања Главног одбора Демократске странке претходних дана унутар ове партије отпочели су сукоби, који су кулминирали подношењем кривичних пријава. Прво је врх странке, на челу са Зораном Лутовцем, најавио да ће се седница одржати 31. маја, док је део чланства који се залаже за излазак на изборе, а који предводи Радослав Милојичић Kена, упутио позив демократама да се окупе 17. маја на седници ГО у Сава центру.

Поменута група незадовољних чланова  ДС-а на крају је одустала од одржавања седнице Главног одбора 17. маја, предложивши руководству странке да она буде одржана 24. маја. Ипак, овај захтев је одбијен и донета је одлука да се седница одржи последњег дана маја, а руководство странке поднело је кривичну пријаву против Александре Јерков, потпредседнице ДС, која је претходног дана саслушана у полицији.

Број прегледа:
hit counters free

Новости